Excutat cu lansatorul de obuze pentru că s-a îmbătat la funeraliile lui Kim Jong-Il

Metoda şocantă a noului lider nord-coreean întrece orice imaginaţie. Motivul pentru care a ales-o a fost ca din cel condamnat la pedeapsa cu moartea pentru că nu a respectat doliul după moartea lui Kim Jong-Il, îmbătându-se chiar în ziua funeraliilor de stat,  "să nu mai rămână nicio urmă, nici măcar un fir de păr".

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 15:36
Excutat cu lansatorul de obuze pentru că s-a îmbătat la funeraliile lui Kim Jong-Il

Metoda de execuţie a celor „incomozi” Phenianului face parte dintr-o campanie de „epurare sângeroasă” în rândul ofiţerilor şi oficialităţilor de rang înalt din Coreea de Nord, după moartea lui Kim Jong-Il, tatăl actualului preşedinte nord-coreean. Cu asemenea „metode barbare, inclusiv lansatoare de obuze” sunt pedepsiţi toţi cei care au dovedit sau vor dovedi lipsa de loialitate faţă de regimul de la Phenian, scrie cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo, citat de Mediafax.

Un adjunct al ministrului Apărării găsit beat în timpul perioadei de doliu se pare că ar fi fost executat cu un lansator de obuze, la ordinul lui Kim Jong-Un, succesorul lui Kim Jong-Il la conducerea ţării. 

Noul lider ar fi vrut ca, în urma execuţiei, „din el (cel condamnat, n.r.) să nu mai rămână nicio urmă, nici măcar un fir de păr”, scrie cotidianul sud-coreean în ediţia de joi. De asemenea, o oficialitate din cadrul Ministerului sud-coreean al Unificării a calificat informaţia ca fiind „plauzibilă”, subliniind că Phenianul a „spus clar că cei care încalcă perioada de doliu vor fi pedepsiţi”, reaminteşte The Independent în ediţia online.

Potrivit cotidianului sud-coreean, regimul nord-coreean a pus această ameninţare în aplicare tocmai pentru a demonstra autoritatea „liderului suprem” Kim Jong-Un. Noul lider de la Phenian, care ar avea 30 de ani, ar fi ordonat „unei clici de generali” să „se debaraseze” de zeci de ofiţeri şi oficialităţi civile. Cei găsiţi vinovaţi de infracţiuni începând de la starea de ebrietate şi până la hărţuire sexuală se pare că au fost executaţi.

 Tae-Woo, un cunoscut expert militar din ţara vecină, este de părere că noul lider de la Phenian vrea astfel „să îi elimine pe acei generali care îi stau în cale”, dar că nu ar vrea să fie implicat direct, ci s-ar folosi de ajutoarele sale fidele -„mica clică de generali” – pentru a-i pune, oficial, planurile în aplicare. Generalii lui Kim Jong-Un sunt suficient de îndoctrinaţi şi avizi de putere încât să îl asculte orbeăte şi să-i îndeplinească orice dorinţă, deoarece ei cred că loialitatea lor necondiţionată faţă de „liderul de necontestat” este esenţială pentru propria lor supravieţuire şi pentru supravieţuirea regimului în sine.

Informaţia este publicată în contextul în care Phenianul se pregăteşte să lanseze o rachetă cu rază lungă de acţiune luna viitoare, marcând 100 de la naşterea lui Kim Ir-Sen.