Executată silit de cămătari. Cum a rămas o femeie din Botoşani fără casă pentru 7.000 de euro VIDEO

O mamă şi fiica ei adolescentă au fost scoase cu forţa din locuinţa proprie de mai multe echipaje de jandarmi care au însoţit un executor judecătoresc. Femeia din Botoşani a rămas fără casă, după ce s-a împrumutat de la un aşa zis ”cămătar” în baza unui contract încheiat în faţa unui notar public.

RomaniaTV.net
20 feb. 2016, 17:10
Executată silit de cămătari. Cum a rămas o femeie din Botoşani fără casă pentru 7.000 de euro VIDEO

Familia Vărvăruc s-a împrumutat în 2007 de la Emil Buhaschi din Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu de mai multe mii de euro. Familia Vărvăruc susţine că ar fi vorba de o sumă de 7.000 de euro care ulterior ar fi fost mărită, fără ştiinţa lor.

De cealaltă parte, cel acuzat că ar da bani cu camătă susţine că le-a împrumutat de fapt 10.000 de euro din care i s-au returnat 3.000 iar executarea silită, în primă fază ar fi pornit de la 7.000 de euro.

Scene dramatice la evacurare

Mariei Vărvăruc i s-a făcut rău. A fost chemată o ambulanţă, iar medicii i-au acordat primul ajutor, în interior. După ce a fost încheiat un proces verbal care inventaria toate bunurile din locuinţa familiei Vărvăruc, filele acestui document au fost lipite pe uşă.

Ulterior, femeia a fost scoasă cu forţa de jandarmi din casă, în papuci de casă şi într-un pulover.

”Nu pot să ies afară, eu nu pot să ies aşa din munca mea, este munca mea, daţi-mi voie să mă apăr. Fata mea nu şi-a luat hainele, vă bateţi joc de mine. Mie îmi trebuie haine, îmi trebuie telefonul. Lăsaţi-mă dle să mă îmbrac, nu pot să ies aşa!!!! Staţi dle să mă încalţ, este un abuz!!!!”.

”Dl este cămătar. În 2007 am împrumutat 7.000 de euro de la el, mi-a trecut în contract 10. Trei ani de zile eu nu am avut dreptul, nu am avut o copie a contractului, aşa de proşti am fost. Şi acum, ne-am judecat, de cinci ani mă judec, iar apartamentul este deja scos la vânzare. I-am plătit camăta, aveam termen de 10 luni, dacă nu-i dădeam banii în 10 luni mă scotea afară atunci. După 3 ani de zile m-am trezit şi i-am zis, hai să mergem la notar că vreau să văd şi eu contractul. Mi-a pus în faţă încă un contract de 7.000 de euro în fals ca să-l semnez. Eu cu soţul nu am semnat, am făcut plângere penală la notariat şi plângeri peste plângeri”, a povestit Maria Vărvăruc cu ochii în lacrimi după ce s-a terminat totul, conform botosoneanul.

”În Tribunal mi-a plecat doar o parte din dosar, am acte doveditoare. Iar esenţialul şi cele 70 de contracte au rămas în Judecătorie. Am scos certificate de grefă, pot să demonstrez treaba asta. Mi-a respins martorii, am avut doi oameni păcăliţi în acelaşi mod ca şi mine, cu actul în faţă şi mi i-a respins că erau în vădită duşmănie cu el. Sunt doi oameni care murit, au avut procese cu el”, subliniază Maria Vărvăruc, femeia evacuată forţat.

Apartamentul pe care l-a dobândit de la familia Vărvăruc a fost deja scos la vânzare încă din data de 15 ianuarie, cu patru zile înainte de executarea silită. Anunţul se află pe OLX.

Executată pentru 7.000 de euro

”Eu ca să am siguranţă că banii se întorc înapoi, că omul după ce ia, îi cheltuieşte cu profit sau fără profit, e greu să dai înapoi. şi în cazul acesta, eu să fiu sigur am pus o ipotecă. A garantat cu apartamentul, am făcut în 2007 un contract de împrumut, de 10.000 de euro, în total. Până în 2010 mi s-a restituit 3.000 de euro fără nici un înscris. Eu, care mă consider om serios, m-am dus când a început procedura de executare şi am recunoscut fără să am nici un înscris că am primit 3.000 de euro. şi am pornit executarea de la 7.000” – Emil Buhaschi.