EXECUŢII la Slaviansk: Zece militari UCRAINENI au fost împuşcaţi MORTAL de către Garda Naţională

Zece militari din trupele guvernamentale ucrainene au fost executaţi de către Garda Naţională, subordonată autorităţilor de la Kiev, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce au vrut să treacă de partea insurgenţilor proruşi din Slaviansk, a declarat telefonic pentru RIA Novosti Stella Horoşeva, purtătoarea de cuvânt a autoproclamatului primar din Slaviansk, Viaceslav Ponomariov, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
19 mai 2014, 08:54
EXECUŢII la Slaviansk: Zece militari UCRAINENI au fost împuşcaţi MORTAL de către Garda Naţională

‘Zece persoane (militari) au intenţionat să treacă de partea noastră, dar Garda Naţională, comandanţii lor înşişi i-au împuşcat’, a afirmat Horoşeva, în contextul în care duminică, la Slaviansk, unul din fiefurile separatiştilor proruşi, s-au dat lupte intense în cursul dimineţii.

Ulterior, serviciul de presă al Gărzii Naţionale a negat orice implicare în executarea celor zece militari ucraineni, dar a confirmat informaţiile despre trecerea unui grup de zece soldaţi ucraineni de partea forţelor de autoapărare ale autoproclamatei ‘Republici Populare Doneţk’. Împuşcarea celor zece militari ucraineni nu a putut fi confirmată din surse independente.

Cei zece militari doreau să treacă de partea miliţiilor populare din Doneţk şi executarea lor relevă anarhia şi demoralizarea ce domnesc în cadrul trupelor guvernamentale, a opinat luni deputatul rus Anatoli Vâbornoi, membru în Comisia pentru securitate şi combaterea corupţiei din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), din partea formaţiunii Rusia Unită (de guvernământ).

Împuşcarea sumară a 10 militari de către comandanţi aşa-numitei Gărzi Naţionale este o dovadă clar a anarhiei şi demoralizării complete a armatei, a lipsei moralului de luptă printre militarii ucraineni’, a afirmat parlamentarul rus, adăugând că armata, ai cărei comandanţi le cere soldaţilor din subordine, să tragă în propriul popor este sortită eşecului. ‘Sunt convins că populaţia Ucrainei nu va tolera acest genocid şi, în curând, îi vor aduce în faţa justiţiei pe toţi cei vinovaţi, fără excepţie, de moartea oamenilor nevinovaţi’, a mai spus deputatul menţionat.

Localnicii au relatat cu privire la schimburi de focuri la periferia Slavianskului, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov a indicat pe pagina sa de Facebook că rebelii, care au atacat în noaptea de duminică o bază a Gărzii Naţionale au pierdut un om, iar alt atacator a fost rănit, fără să indice dacă sunt victime şi de partea trupelor guvernamentale.