Executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA după ce a fost prins în flagrant pentru şantaj

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Adrian Codruț Petre, executor judecătoresc în cadrul Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București la data comiterii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj.

16 iun. 2015, 09:12
Executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA după ce a fost prins în flagrant pentru şantaj

Potrivit unui comunicat al DNA, în luna mai, Adrian Petre, printr-un intermediar, denunțător în cauză, a pretins de la un coleg executor judecătoresc 70.000 euro pentru a nu formula un denunț la Direcția Națională Anticorupție cu privire la mai multe fapte penale pretins comise de acesta în legătură cu serviciul.

Citeşte şi: Numele mai multor parlamentari apar în dosarul lui Mihail Vlasov. Alina Gorghiu, audiată la DNA în februarie

„În acest context, la 26 mai, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra lui Adrian Petre fiind găsită suma de 290.000 lei primită de la denunțător”, se arată în comunicat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.