Exerciţii de respiraţie care vindecă şi previn bolile

Potrivit descoperirilor medicilor, exista mai multe feluri in care putem sa respiram pentru a ajuta organismul sa previna sau sa scape de mai anumite afectiuni.

25 sept. 2014, 03:47
Exerciţii de respiraţie care vindecă şi previn bolile

Este vorba despre metode de a respira care fac in asa fel incat oxigenul sa ajunga mult mai bine in organism, lucru ce duce la eliminarea unor stari negative.

Astfel, prin metodele de respratie descrise mai jos, veti scapa mult mai usor de stres, de anxietate, circulatia va fi imbunatatita. Toate aceste efect favorizeaza o vindecare mult mai rapida a unor leziuni, dar si recuperarea usoara dupa unele tratamente. In cazul chimioterapiei, aceasta va fi mai eficienta.
Primul exercitiu:
Urmatorul exercitiu duce la scaderea presiunii sangelui, stimuleaza functiilor cognitive si totodata poate avea efecte de prevenire a obezitatii. Totodata, ajuta la reducerea stresului. Pentru a avea efecte vizibile, trebuie repetat de trei ori pe zi. Indicat este sa fie facut zilnic, de cinci ori pe saptamana.
Astupa nara dreapta cu degetul mare de la mana dreapta si inspira usor prin cea stanga. Apoi inlocuieste degetul mare cu degetele mic si inelar de la aceeasi mana, tinand nara dreapta astupata si expira prin nara stanga, usor. Repeta apoi intregul procedeu pentru nara stanga astupata.

Continuarea pe Lyla.ro