Exerciţii militare în regiunea Liov, începând de luni. Trupele americane îi instruiesc pe soldaţii ucrainieni

Ceremonia de inaugurare a exerciţiilor militare americano-ucrainene cu implicare de trupe "Fearless Guardian 2015" se va desfăşura luni în regiunea ucraineana Liov, informează agenţia de presa Unian, citată de Agerpres.

20 apr. 2015, 08:09
Exerciţii militare în regiunea Liov, începând de luni. Trupele americane îi instruiesc pe soldaţii ucrainieni

La aceste exerciţii vor lua parte 290 de militari din cadrul brigăzii de desant 173 a armatei SUA şi unităţi din cadrul Gărzii Naţionale a Ucrainei.

După cum a precizat ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov, la exerciţii vor participa 900 de combatanţi ai Gărzii Naţionale. „Trei fluxuri a câte 300 de combatanţi. Trei fluxuri a câte 8 săptămâni. Apoi vor urma exerciţiile comune”, a explicat ministrul.

Moscova nu vede cu ochi buni desfăşurarea paraşutiştilor americani în Ucraina

Este planificat ca la exerciţii să participe unităţi ale Gărzii Naţionale din Kiev, Harkov, Zaporojie, Odesa, Liov, Ivano-Frankivsk şi Viniţa.

Instructorii americani îi vor învăţa pe militarii ucraineni să-şi organizeze apărarea, să depisteze poziţiile combatanţilor, să acorde ajutor medical şi să reacţioneze la tiruri.

Sute de militari americani, în Ucraina pentru instruirea soldaţilor ucraineni

După cum a anunţat anterior Unian, la 17 aprilie militari din cadrul brigăzii de desant 173 a armatei SUA au sosit în Ucraina pentru a-i instrui pe militarii ucraineni.