Exerciţiile care te ajută să îţi schimbi emoţiile şi te transformă radical. Iată cum poţi să scapi de stările care te seacă de energie!

Odată cu toamna se instalează şi astenia. Emoţiile ne controlează mintea şi trupul şi ne ghidează modul în care acţionăm.

12 oct. 2021, 21:16
Exerciţiile care te ajută să îţi schimbi emoţiile şi te transformă radical. Iată cum poţi să scapi de stările care te seacă de energie!

Exerciţiile care te ajută să îţi schimbi emoţiile şi te transformă radical. Psihologului Alexandru Pleșea e de părerere că limbajul nostru interior păstrează o anumită formă asupra realității, din care este greu să ieși.

Exerciţiile care te ajută să îţi schimbi emoţiile şi te transformă radical. Iată cum poţi să scapi de stările care te seacă de energie!

“Emoția este cărarea prin care omul călătorește mai ușor către ce-și dorește. Vrea o stare de zmeu, se face puternic, vrea dragoste, o caută și își deschide inima, vrea să vadă căldura altora, se transformă în căldură interioară, și tot așa. Emoțiile nu sunt bune sau rele. Ele doar sunt, și corpul nostru reacționează într-un fel sau altul la ele.

Doar că nefiind civilizate, educate, emoțiile ajung să ne controleze, sa ne domine comportamentul și de multe ori ne îndepărtează obiectivele. Cei mai mulți dintre noi suntem o adunătură de sentimente și senzații, care noi credem că sunt emoții. Ele nu sunt.

Emoțiile sunt ceva de nivel înalt, pozitive și aducătoare de acea stare din care nu vrei să ieși. E ca și cum ești îndrăgostit de cineva în primele zile – săptămâni. Acea energie din tine, o numești emoție pozitivă, dragoste, îndrăgosteală etc. Imaginează-ți acea emoție că este prezentă tot timpul în viață, și ai energie pentru tot ce vrei, poți și-ți dorești. In acest caz, devii tu liderul emoțiilor.

tale și le ghidezi către ce vrei. În cazul adunăturilor de sentimente și senzații care distrag omului atenția de la ce-i frumos și ce își dorește, omul nu mai este în controlul vieții sale”, afirmă psihologul Alexandru Pleșea.

Un secret: Omul care exprimă emoții sau sentimente negative ca: îngrijorări, frici, anxietăți, frustrări, gânduri de răzbunare, gânduri la viitor sau trecut, lene, neacceptare, teamă, etc, poate ajunge sa nu ai aibă energie pentru el cât își dorește. Emoțiile negative trag energie din om. Emoțiile pozitive ca: empatia, altruismul, compasiunea, atenția, dragostea, răbdarea, voința, perseverența, etc, aduc energie și păstrează energia în TU (EU)”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

Exerciții pentru schimbarea emoțiilor
Un exercițiu de schimbare a emoțiilor pentru această săptămână:
1. Transferă atenția din minte către inimă.
2. Simte sentimentul de iubire – gândește-te la cineva pe care îți este ușor să îl iubești și concentrează-te la acel sentiment de iubire 15 minute.
3. Trimite acest sentiment de iubire și ție și celor din jur.

Citeşte şi:  Săptămâna de lucru de patru zile ar putea deveni realitate. Experimentul făcut în Islanda