Exerciţiu de recunoştinţă. Cum să ne focusam pe lucrurile care merg bine în viaţa noastră

Traversăm o perioadă dificilă. Nu ştim cât va mai dura sau cum va arăta viitorul nostru. De aceea este indicat să trăim în PREZENT. Momentul de acum este momentul nostru. O modalitate de a trăi în prezent este practicarea RECUNOSTINŢEI. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 14:12
Exerciţiu de recunoştinţă. Cum să ne focusam pe lucrurile care merg bine în viaţa noastră

Recunoştinţa este o ancoră bună pentru prezent. Ne ajută să ne focusam pe lucrurile care merg bine în viaţa noastră, şi pe care, cel mai adesea le trecem prea repede cu vederea.

Ce beneficii aduce recunoştinţa?

Ajută la îmbunătăţirea condiţiei fizice
Ajută la o odihnă mai bună
Contribuie la îmbunătăţirea stării psihice
Contribuie la creşterea empatiei
Reduce tensiunea şi riscul de conflict
Ajută la o mai bună conectare cu ceilalţi
Contribuie la creşterea încrederii în sine

Îţi propun un exerciţiu de recunoştinţă. Timp de 2 săptămâni încearcă să ţii un jurnal al recunoştinţei. În fiecare zi, ia-ţi 10 minute şi notează 2-3 lucuri pentru care eşti recunoscător. Poate să fie vorba de o discuţie cu cel mai bun prieten sau despre o mini victorie la locul de muncă. Vor exista şi zile în care vei simţi că nimic nu merge cum trebuie. Nu te îngrijora, poţi să treci chiar şi lucrurile simple care ţi-au adus bucurie, precum un asfinţit de toamnă sau prepararea unei mâncări gustoase.

Scrisul ajută mai mult decât ne putem imagina. Ne ajută să punem o parte din noi pe hârtie şi să ne eliberăm de gânduri.

La finalul celor 2 săptămâni, aşează-te confortabil şi reciteşte toate lucrurile pentru care ai fost recunoscător. Te va ajuta să te pregăteşti pentru următoarele 2 săptămâni de practicare a recunoştinţei.

Citeşte mai mult aici

 

psihoterapeut G. Enea