Exerciţiu spectaculos al militarilor români la 10 ani de la aderarea României la NATO

Exerciţiu spectaculos pe mare, la 10 ani de la aderarea României la NATO. Militarii de pe fregatele Regele Ferdinand şi Regina Maria şi-au adus aminte de prima misiune pentru alianţă şi au făcut o demonstraţie a ceea ce au învăţat în tot acest timp.

RomaniaTV.net
21 mart. 2014, 09:15
Exerciţiu spectaculos al militarilor români la 10 ani de la aderarea României la NATO

Fregata Regele Ferdinand a fost prima navă militară din România care a participat la o operaţiune NATO, o misiune dificilă.

Prima ei misiune a fost de a interoga zona de patrulare, de a verifica navele suspecte si de a combate traficul ilicit de stupefiante, de persoane.

La fel ca maistrul Nicuşor Stanciu, comandantul secund Marian Ioan se află pe Fregata Regele Ferdinand de la prima misiune.

Prima misiune NATO din 2004 va rămâne pentru Cristi Carp una pe care nu o va uita toată viaţa. A devenit tată în timp ce era pe mare. Nu se luptă cu regrete pentru că ştia de la început ce sacrificii va avea de făcut odată ce a îmbrăcat haina de militar.

„Pe mare avusesem avusesem o serie de exercitii la care ne-am descurcat foarte bine, asa ca vestea ca sotia a nascut si ambele, si ea si fetita, sunt bine, a fost cireasa de pe tort”, a declarat militarul român.