Există o „legătură” între jihadiştii care au atacat Charlie Hebdo şi presupusul ucigaş al poliţistei

Anchetatorii francezi au stabilit că există o "legătură" între jihadiștii acuzați de atentatul terorist împotriva redacției Charlie Hebdo, soldat miercuri cu 12 morți, și presupusul ucigaș al unei polițiste într-un schimb de focuri care a avut loc a doua zi în sudul Parisului, au anunțat vineri surse ale poliției, citate de AFP.

09 ian. 2015, 12:48
Există o „legătură” între jihadiştii care au atacat Charlie Hebdo şi presupusul ucigaş al poliţistei

„Cele mai recente detalii ale anchetei au permis stabilirea unei conexiuni” (între cele două cazuri), au declarat pentru AFP surse ale poliției, fără a oferi mai multe detalii.

Autoritățile franceze estimau până acum că ‘nu există o legătură’ între cele două cazuri, chiar dacă de investigații se ocupă, în ambele cazuri, magistrați specializați în antiterorism de la Parchetul din Paris.

O operațiune a trupelor de elită franceze era în desfășurare vineri, în vederea ‘neutralizării’ fraților Kouachi, doi jihadiști francezi acuzați că ar fi autorii atentatului asupra redacției Charlie Hebdo, cei doi refugiindu-se într-o tipografie din nord-estul Parisului, luând cu ei cel puțin un ostatic.

Proprietarul maşinii furate de TERORIŞTII din FRANŢA se DESTĂINUIE: Profesionişti în misiune, extrem de calmi

În același timp, cercul s-a strâns în jurul presupusului ucigaș al polițistei din Montrouge, la periferia de sud a Parisului: suspectul a fost identificat și doi dintre apropiații săi au fost arestați vineri dimineața, potrivit unor surse apropiate anchetei.

„Suspectul a fost identificat. Au avut loc arestări în anturajul apropiaților săi”, au anunțat sursele. Reținerile, efectuate ‘în cadrul familial al individului căutat’, au avut loc într-o zonă a orașului Grigny, la periferia de sud a Parisului, a precizat pentru AFP primarul orașului, Philippe Rio.

Schimbul de focuri de la Montrouge a survenit joi dimineața, la mai puțin de 24 de ore după atentatul împotriva Charlie Hebdo. Trăgătorul, care purta o vestă antiglonț și avea o armă de mână și o mitralieră, a deschis focul asupra unei tinere polițiste și a unui agent pentru amenajarea drumurilor, înainte de a fugi.

Tânăra polițistă, necăsătorită, fără copii, în vârstă de 26 de ani, a decedat la puțin timp după atac, în timp ce agentul a fost grav rănit.