Proprietarul maşinii furate de TERORIŞTII din FRANŢA se DESTĂINUIE: Profesionişti în misiune, extrem de calmi

Proprietarul masinii Renault Clio furată de fraţii Kouachi în cursul zilei de miercuri, după atentatul soldat cu 12 morţi din redactia Charlie Hebdo, i-a descris pe aceştia în cadrul unui interviu oferit radioului francez RTL.

09 ian. 2015, 11:40
Proprietarul maşinii furate de TERORIŞTII din FRANŢA se DESTĂINUIE: Profesionişti în misiune, extrem de calmi

Profesionişti în misiune, au fost extrem de calmi, nu au ţipat, nu s-au precipitat, au făcut totul în linişte. Erau în ţinută paramilitară, dar fără cagule. Nu s-au grăbit absolut deloc şi mi-au spus că fac parte din Al Qaida Yemen. Au luat maşina, dar nu mi-au făcut nimic„, a declarat bărbatul, potrivit Telegraph.

ATENTAT TERORIST PARIS: Prima FOTOGRAFIE făcută în sediul „Charlie Hebdo” după producerea atacului sângeros

Fraţii Cherif şi Said Kouachi au atacat miercuri redacţia ziarului de satiră Charlie Hebdo din Paris, unde au ucis 12 persoane şi au rănit alte 20, după care au fugit cu un Citroen negru. Aceştia au abandonat ulterior maşina neagră pe străzile Parisului şi au ieşit din oraş la volanul Clio-ului.
 

Sediul săptămânalului satiric „Charlie Hebdo” din Paris a fost vizat, miercuri, de un atac terorist comis de trei persoane mascate. Acesta este atentatul cu cei mai mulţi morţi comis în Franţa în ultimii 40 de ani.

Stéphane Charbonnier (Charb), directorul revistei satirice, şi caricaturiştii Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski) au murit în atentat.

Doi suspecți implicaţi în atacul sângeros de la revista Charlie Hebdo, fraţii Kouachi Sharif și Said, au fost localizaţi joi dimineață, în Aisne, aproape de Villers-Cotteret, pe RN2. Cei doi bărbați, care corespundeau semnalmentelor celor doi suspecți căutați de poliție, se aflau la bordul unui Renault Clio alb, purtând cagule. În spatele mașinii au putut fi văzute arme.

Cel mai tânăr dintre cei trei suspecţi de comiterea atacului sângeros împotriva sediului săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei.