Există un simptom rar al infecţiei cu coronavirus. Monica Pop atrage atenţia: Acest fenomen trebuie să producă efecte!

Monica Pop a venit cu un anunţ surprinzător. Medicul primar oftalmolog atrage atenţia că ar exista un nou simptom al infectaţilor cu coronavirus. Aceasta a subliniat faptul că la 10-15% dintre pacienţi apare conjuctivita. Totodată pacienţii cu conjuctivită şi keratoconjunctivită sunt trataţi ca potenţiale cazuri de COVID.  

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 17:08
Există un simptom rar al infecţiei cu coronavirus. Monica Pop atrage atenţia: Acest fenomen trebuie să producă efecte!

De altfel, 4% dintre bolnavii infectaţi cu coronavirus debutează cu conjuctivită. De asemenea, Pop spune că virusul SARS-CoV-2 se găseşte în secreţia lacrimală. Medicul oftalmolog trage şi un semnal de alarmă şi avertizează că igiena ochelarilor, a ochilor şi mâinilor este foarte serioasă.

”După cercetări făcute la începutul pandemiei, aproximativ 4% din pacienții cu COVID debutează cu conjuctivită. Astfel încât, când apare o conjunctivită, nu poți ști dacă nu e boala aceasta. Și e normal să fie așa și sunt mult mai mulți decât 4%, pentru că atâta timp cât se găsește virusul în nazo-faringe, prin canalul lacrimo-nazal, virusul trece. Părerea mea este că toți pacienții care au COVID au virusul și în secreția conjuctivală, astfel încât să și producă efecte. Așa că nu e obligatoriu să aibă conjuctivită, dar virusul se găsește și în secreția lacrimală și pentru asta am insistat cu igiena foarte serioasă și a ochelarilor și a mâinilor și a ochilor, astfel încât să nu se transmită pe această cale”, a declarat Monica Pop, la un post de televiziune.

Monica Pop, despre motivul pentru care numărul cazurilor de coronavirus a explodat

Monica Pop a spus că nu teatrele şi restaurantele sunt de vină pentru numărul mare de infectări cu coronavirus, iar noile restricţii luate de autorităţi nu prea se justifică.

„Alegeri „vinovate”…!

Nu teatrele, nici restaurantele, ci alegerile – neamânate şi nici măcar eşalonate pe 2 zile, deşi era risc major – sunt `vinovate` de numărul mare de infecţii!

Se doreşte abaterea atenţiei?! Dacă autorităţile nu au ţinut cont de risc şi de previziunile specialiştilor, oamenii ce să mai înțeleagă?

La teatru, clar, se respectă cel mai serios purtarea măştii şi distanţarea! Și atunci? Alegerile nu le-aţi amânat, cu tot riscul, dar închideţi teatrele? La alegeri aţi avut încredere (sau doar interes) în oameni şi la teatru, nu?!

De ce, pentru a evita aglomerația şi a scădea riscul, nu s-au eșalonat alegerile măcar pe 2 zile?! Era perfect posibil! În diaspora, când a existat interes, s-au putut organiza pe 3 (trei) zile?!!! Sau românii din țară nu prea contează?! Cam nu prea!!!

În urmă cu câteva luni, ministrul Sănătăţii, dl. dr. Tătaru, a spus clar că în luna septembrie vor fi peste 2000 de cazuri. Am crezut că exagerează!!! Uite că a avut dreptate! Şi atunci?

De ce alegeri? De ce nu l-a ascultat nimeni? Exprima părerile medicilor epidemiogi şi infecţionişti, nu le-a inventat el!

Întrebări:

1. De ce s-au organizat alegeri acum, dacă se ştia că riscul afirmat de specialişti e atât de mare?! Care este motivul?! (se cam ştie, nu?)

2. Cine trebuie să răspundă pentru această `favorizare`, total previzibilă a răspândirii bolii?! Se adevereşte acum că aşa e! De ce a fost riscată sănătatea celor mulţi?

3. A fost ceva premeditat?!, pentru că previzibil era oricum!!! Cu ce scop? Se ştie că, după alegeri a explodat clar numărul infectaţilor!

Poate răspunde cineva???!!!”, a scris medicul Monica Pop, pe pagina de Facebook.