Există viaţă după căsătorie? Mituri despre căsnicie

Pentru a avea o viaţă de cuplu extraordinară este nevoie de muncă. Sunt atât de multe elemente şi variabile, încât nu poţi spune că există o anumită formulă prin care totul va decurge de la sine. Şi, ca şi cum această complexitate nu ar fi de ajuns, există şi mituri care pot strica viaţa de cuplu. Dacă vă întrebaţi cum este posibil, iată răspunsul: aceste poveşti generează anumite aşteptări, neîndeplinirea acestora creează frustrări, ceea ce duce la relaţie mizerabilă.

19 ian. 2015, 20:38
Există viaţă după căsătorie? Mituri despre căsnicie

Iată care sunt cele mai comune mituri despre căsnicie alături de sfaturile unor experţi despre cum sa va asigurati o viata de cuplu excelenta.

1. Căsnicia va schimba complet o persoană

Chiar nu trebuie sa crezi ca iubitul/iubita de azi se va schimba din clipa in care a spus „DA”. Va fi exact persoana care a fost ieri, saptamana trecuta etc. Acest lucru nu inseamna ca oamenii nu se pot schimba, inseamna ca tu nu poti schimba o persoana. Daca el/ea au obiceiuri proaste precum bautul peste masura, obisnuieste sa parieze sume mari, a inselat inainte, trebuie sa ai grija. Aceste tendinte nu se vor strege de la sine doar de dragul persoanei iubitei. Daca insa este vorba de obiceiul de a nu duce ceasca de cafea in chiuveta sau de a arunca hainele murdare pe podea, trebuie sa intelegi ca poate si tu faci anumite lucruri care il deranjeaza pe partener. Insa puteti sta de vorba si vedeti cum rezolvati lucrurile care va deranjeaza reciproc. Inainte de a vedea paiul din ochiul celuilat este mai bine sa rezolvi barna din ochiul tau.

2. Odată ce te-ai căsătorit nu mai evoluezi ca persoană

Nimic mai putin adevarat. Pur si simplu una dintre cele mai importante legi ale naturii spune ca orice fiinta se naste, evolueaza si moare. Deci, in momentul in care te opresti din crestere te asteapta moartea. Iar personalitatea ta evolueaza de-a lungul intregii vieti. Credinta conform careia atingeti apogeul odata cu casatoria este la fel de gresita precum aceea ca nu mai ai nimic de invatat dupa ce ai terminat facultatea. Acest mit poate fi o bariera care va impiedica cresterea ceea ce va dauna virtii de cuplu. Spre exemplu nu mai vrei sa inveti lucruri noi de teama ca acestea te vor schimba atat de mult incat sotul/sotia va inceta sa te iubeasca. Adevarul este ca acumularea de noi cunostinte poate sa va imbunatateasca relatia de cuplu, mai ales daca impartasesti aceste noi idei cu partererul. Pentru a creste beneficiile evolutiei impreuna explorati lucruri care va fac placere amandurora: mergeti si luati lectii de gatit, practicati un sport impreuna etc. In acest fel relatia voastra va deveni din ce in ce mai buna.

Citeşte mai multe pe sfatulparintilor.ro.