EXIT POLL. PNL şi PSD, umăr la umăr, AUR ar putea fi marea surpriză

Lupta pentru primul la alegerile parlamentare 2020 se duce între PSD şi PNL, arată un sondaj făcut la ieşirea de la urne. Alianţa USR PLUS e pe locul trei. Datele corespund orei 16.00. Partidul naţionalist AUR ar putea fi marea surpriză.

RomaniaTV.net
06 dec. 2020, 19:02
EXIT POLL. PNL şi PSD, umăr la umăr, AUR ar putea fi marea surpriză

EXIT POLL UPDATE. 

PSD conduce în cursa pentru Parlament, pe locul doi, în marja de eroare, fiind PNL, cu 28,7%. La aproape jumătate din scorul PSD sunt cei din USR-PLUS, potrivit surselor Adevărul.

PSD 32%
PNL 29%
USR-Plus 15%
PRO ROMÂNIA 5,5%
UDMR 5,5%
PMP 5%
AUR 5%

EXIT POLL ora 16.00. UPDATE

PSD este pe primul loc, la distanță de aproape 3 procente față de PNL, potrivit exit poll-ului CURS Avangarde de la ora 17:30. Cum arată clasamentul:

PSD – 31,1%
PNL – 28,7%
USR – 15,3%
UDMR – 6%

AUR – 5,7%
PMP – 5%
PRO – 5%

EXIT POLL ora 16.00. Ultimele date rezultate din cercetările sociologice arată o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru intrarea în Parlament. Nu mai puţin de patru partide se luptă să se menţină deasupra pragului electoral. La vârf, PSD îşi păstrează avansul în faţa PNL, potrivit unor date prezentate de Cozmin Guşă.

PSD – 32%

PNL – 29%

USR-Plus – 15%

PRO ROMÂNIA – 5,5%

UDMR – 5,5%

PMP – 5%

AUR – 5%

EXIT POLL ora 16.00. Prim-ministrul Ludovic Orban (PNL) îi îndeamnă pe români să meargă să voteze, duminică, subliniind că „următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secţiuni cât mai largi din societate”.

Exit-pollul care răstoarnă lista. Marea surpriză a alegerilor parlamentare. O nouă forţă politică apare în România

„Dragi români, mai sunt peste trei ore până la închiderea secţiilor, timp suficient pentru a vă exprima dreptul fundamental de a vota. Vor urma patru ani fără alegeri. Patru ani în care este mai important ca niciodată să avem un Parlament responsabil şi un Guvern competent la conducerea României. Avem de valorificat oportunităţi fără precedent în istoria noastră recentă. Nu rataţi şansa de a decide viitorul României. Votul dumneavoastră de astăzi va face diferenţa dintre o Românie respectată la nivel internaţional şi una izolată. Dintre o Românie care îşi respectă cetăţenii şi una care îi alungă peste hotare. Dintre o Românie dezvoltată, modernă şi încrezătoare în forţele sale şi una coruptă, săracă şi lipsită de perspectivă”, a scris premierul pe pagina sa de socializare, informează Agerpres.

El susţine că, „în urmă cu patru ani, prezenţa scăzută la vot a generat un Parlament cu un deficit considerabil de legitimitate”.

Citește si: Noua lege electorală i-a indus în eroare pe români: alegător sancționat după ce a sunat la 112 să reclame că nu este lăsat să voteze

„Nu trebuie să repetăm greşeala din 2016, atunci când peste 60% dintre cetăţenii cu drept de vot nu au participat la alegeri. Următorul Parlament trebuie să fie unul reprezentativ pentru secţiuni cât mai largi din societate. Iar acest lucru nu va fi posibil fără o participare mai numeroasă la vot din partea dumneavoastră”, subliniază şeful Executivului.

EXIT POLL ora 16.00 Și liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, a avut un mesaj de mobilizare: „În mod clar, mobilizarea dumneavoastră, a celor care vor ca România să nu mai stea în stradă în următorii ani, ci să se schimbe în bine, e cea care poate face diferența în următoarele ore.

Haideți la vot și vă rog spuneți asta și celor din preajma dumneavoastră, ca să nu o luăm de la capăt cu 2017”, a spus Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.