Exit poll alegeri locale 2020 CURS-AVANGARDE, ora 21. Nicuşor Dan – 47,8; Gabriela Firea – 38,2%

Rezultatele exit poll-ului realizat de CURS-Avangarde. Datele sunt valabile pentru ora 21.00, momentul închiderii urnelor. Conform noului exit poll, Nicuşor Dan a câştigat alegerile cu 47,8%, în timp ce Firea a strâns 38,2%.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 19:31
Exit poll alegeri locale 2020 CURS-AVANGARDE, ora 21. Nicuşor Dan – 47,8; Gabriela Firea – 38,2%

PRIMĂRIA CAPITALEI:

Nicuşor Dan – 47,8%
Gabriela Firea – 38,2%
Traian Băsescu – 9,4%

Votul pentru Primăria Sectorului 1:

Clotilde Armand (USR) – 48%
Dan Tudorache (PSD) – 36,5%
Ioana Constantin (PMP) – 7,5%

Votul pentru Primăria Sectorului 2:

Radu Mihaiu (USR) – 42,5%
Dan Cristian Popescu (PSD) – 30,4%
Neculai Onţanu (PPU-sl) – 12,7%
Marian Cătălin Militaru (PMP) – 6,2%

Votul pentru Primăria Sectorului 3:

Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020) – 41,5%
Adrian Moraru (PNL) – 32,6%
Aurelian Bădulescu (PSD) – 12,3%
Mihail Neamţu (PMP) – 7,7%

Votul pentru Primăria Sectorului 4:

Daniel Băluţă (PSD) – 56%
Simona Spătaru (USR) -35,2%

Votul pentru Primăria Sectorului 5:

Cristian Băcanu (PNL) – 27,9%
Cristian Popescu Piedone (PPU-sl) – 27,9%
Daniel Florea (PSD) – 23,1%
Marian Vanghelie – 13,9%

Votul pentru Primăria Sectorului 6:

Ciprian Ciucu (PNL) -47,8%
Gabriel Mutu (PSD) – 34,5%
Ştefan Florescu (PMP) – 7,7%

Exit poll alegeri locale 2020 CURS-Avangarde. Vom afla la ora 23 procentele obținute de candidații la primăria Capitalei, la primăriile de sector, dar și la primăriile Constanța și Craiova

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale” – BCS au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile locale din 27 septembrie. CURS efectuează sondaje în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva, Alba Iulia, Arad.

Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde activează în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare. Fundaţia „Biroul de Cercetări Sociale” – BCS a primit acreditare pentru municipiile Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi în oraşul Eforie.

Exit poll alegeri locale 2020 CURS-Avangarde. Sociologul Marius Pieleanu prezintă ultimele detalii tehnice ale sondajelor de tip exit-poll care vor fi realizate duminică, la alegerile locale, de asocierea CURS-Avangarde. Potrivit sociologului, astfel de cercetări sociologice vor fi realizate în Bucureşti, Constanţa şi Craiova. Un detaliu important al exit-poll-ului se referă la cazul în care datele indică o diferenţă în interiorul marjei de eroare, ceea ce ar putea duce la prezentarea unei situaţii de egalitate la închiderea urnelor.

„Asocierea CURS-Avangarde va realiza în trei oraşe mari ale ţării exit-poll-ul din duminica votului. Vom organiza în Bucureşti exit-poll pentru votul la Primăria Generală, Consiliul General, consiliile locale ale celor şase sectoare şi primarii de sector. La Constanţa vom avea exit-poll pentru Primăria Municipiului Constanţa pi Consiliul Local Constanţa. La Craiova vom avea exit-poll pe votul pentru primar şi pentru Consiliul Local. Acestea sunt datele pe care noi le vom prezenta în două etape. La ora 21.00, când se închid urnele, vom prezenta rezultatele estimate pentru ora 19.00, iar la ora 23.00 vom prezenta estimarea de exit-poll CURS-Avangarde pentru ora 21.00. Între cele două este posibil să existe uşoare diferenţe, mai ales în Bucureşti, unde lupta este foarte strânsă la câteva sectoare, dar şi la primar general”, a deckarat Marius Pieleanu pentru STIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Exit poll alegeri locale 2020 CURS-Avangarde: Nicuşor Dan- 47,2%; Firea-39%. Candidatul dreptei a câştigat Bucureştiul

Marius Pieleanu este de părere că bătălia electorală va fi una strânsă în Bucureşti. Acesta explică şi de ce datele foarte strânse ar putea împiedica declararea unui câştigător înainte de numărătoarea oficială.

„În principiu va fi o luptă foarte strânsă. Poate cu excepţia a două sectoare. Dacă facem o analiză a sondajelor realizate de case serioase şi nu a celor înfiinţate peste noapte, vedem că indiferent cine este pe primul loc, locul doi este foarte aproape. În acest context, trebuie să precizez o chestiune foarte importantă. În istoria evaluărilor de tip exit-poll au existat situaţii în care institutele de sondare au fost nevoite să dea egalitate, din cauza apropierii dintre primii doi candidaţi, aflaţi în marja de eroare. Teoretic, este posibil ca şi noi, dacă lucrurile vor fi foarte strânse în anumite sectoare sau localităţi şi diferenţa între primii doi candidaţi se va încadra în marja de eroare de 2,5%, în principiu să dăm egalitate. Asta nu înseamnă că nu există o ierarhie strict statistică. În realitate în mod evident unul dintre candidaţi va fi pe primul loc, chiar dacă la câteva voturi. Dar metodologic şi strict ştiinţific, noi vom aplica acest criteriu al procentelor care sunt în afara sau în interiorul marjei de eroare şi vom publica ierarhie sau egalitate”, a mai explicat sociologul.


loading...