EXPLOZIE într-un combinat chimic. Zeci de morţi şi răniţi

Explozia s-a produs joi, în jurul orelor 18.30, într-un combinat chimic din oraşul Yibin, în provincia chineză Sichuan, a informat pe site-ul său administraţia locală pentru securitatea muncii. În urma exploziei, 19 persoane au murit şi 12 sunt rănite, au anunţat vineri autorităţile locale.

13 iul. 2018, 05:29
EXPLOZIE într-un combinat chimic. Zeci de morţi şi răniţi

Răniţii în explozia de la combinatul chimic sunt în stare stabilă la spital. Deocamdată nu se cunoaşte cauza exploziei, dar autorităţile menţionează că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Incendiul care a izbucnit după explozia din combinatul societăţii Hengda a fost stins vineri dimineaţă. China a fost scena mai multor accidente industriale în ultimii ani, potrivit Agerpres.

 Citeşte şi Cel puţin 24 de morţi şi 49 de răniţi în urma unor explozii la depozite de artificii în Mexic

În 2015, o explozie uriaşă într-un depozit de produse chimice a făcut 165 de morţi în oraşul port Tianjin (nord), generând o polemică legată de cauzele catastrofei şi impactul său ecologic.

Fostul primar al oraşului, care a condus comitetul însărcinat cu gestionarea catastrofei, a fost condamnat anul trecut la 12 ani de închisoare pentru corupţie.