Exorcistul de la Vatican condamnă Halloween-ul: Este lăudat Diavolul. Predispune la nebunie şi violenţă

Festivalul de Halloween, "importat" în anii recenţi şi în România, sporeşte activităţile oculte şi afectează psihicul. Cele mai vulnerabile persoane la influenţele negative ale acestei sărbători sunt copiii şi tinerii, avertizează exorcistul de la Vatican.  

01 nov. 2015, 17:24
Exorcistul de la Vatican condamnă Halloween-ul: Este lăudat Diavolul. Predispune la nebunie şi violenţă

Exorciştii de la Vatican au condamnat sărbătoarea  de Halloween, afirmând că acest festival echivalează cu „a-l ridica în slăvi pe Diavol”.

Exorcistul şef de la Roma, Gabriel Amorth, a avertizat asupra pericolelor la care sunt expuşi în special copiii şi tinerii, din cauza simbolurilor şi influenţelor nefaste ale acestui festival pe durata căruia activităţile oculte ajung la apogeu, provocând de la insomnii sau coşmaruri, până la depresie, tendinţă de suicid şi psihoze grave, în special în rândul copiilor şi tinerilor.

„Halloween-ul este, de fapt, o reuniune spirituală prezentată sub forma unui joc. Europa se îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu şi Iisus şi intră în slujba Satanei”, a explicat Amorth. 

Exorcistul de la Vatican condamnă sărbătoarea de Halloween: „I se aduc laude Diavolului, iar tinerii pot înnebuni. Atunci, să nu ne mai mirăm că lumea pare să se îndrepte către nicăieri, către ruină. Iar studiile de Psihiatrie şi Psihologie arată tinerii şi chiar copiii au insomnii, sunt agitaţi, depresivi, suferă de boli mintale, au obsesii şi tendinţe suicidare.”

Citeşte şi Descoperă cele mai comune tradiţii şi superstiţii de Halloween

În spatele unei atmosfere de carnaval se ascunde o lume întunecată, a diavolului şi a ororilor, a răului, a victoriei morţii asupra vieţii. Halloween-ul este opusul Creştinismului”, a mai spus exorcistul-şef al Vaticanului.

Anul trecut, părintele Buonaiuto a cerut ca denumirea de Halloween să fie înlocuită cu cea de Holy-ween, şi să fie o noapte de slujbe şi rugăciuni, iar copiii să fie îmbrăcaţi ca îngeraşi şi sfinţi.

Mai mult decât predecesorii săi, Papa Francisc susţine că Diavolul există şi vorbeşte adesea despre lucrarea acestuia, la slubele săptămânale.  În 2013, Suveranul Pontif a exorcizat un bărbat tânăr care se afla într-un scaun cu rotile. Corpul bărbatului s-a zguduit puternic atunci când Papa Francisc şi-a pus mâinile pe capul lui şi i-a dat binecuvântarea.