Exorcistul de la Tanacu a fost eliberat VIDEO

Daniel Corogeanu, fostul preot de la Tanacu, a fost eliberat condiţionat, pentru comportament exemplar în perioada detenţiei. Găsit vinovat pentru moartea măicuţei Irina Cornici, într-un ritual de exorcizare, preotul a executat două treimi din pedeapsa de 7 ani.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 10:54
Exorcistul de la Tanacu a fost eliberat VIDEO

Daniel Corogeanu, fostul preot de la Tanacu, a fost eliberat miercuri din Penitenciarul Vaslui în jurul orei 12.50, fiind aşteptat de către fratele său şi de alţi doi tineri. Fostul preot a urcat într-o maşină de teren înmatriculată în Bulgaria, refuzând să dea declaraţii jurnaliştilor prezenţi la poarta penitenciarului.

Exorcistul a fost condamnat în 2007 alături de alte patru măicuţe de la Mănăstirea Tanacu şi asta după ce în anul 2005 a supus unui ritual de exorcizare o tânără de 23 de ani. Atunci a primit o pedeapsă de şapte ani, dar pentru că a avut o conduită exemplară în timpul detenţiei a fost eliberat. Acesta a participat la mai multe activităţi organizate de penitenciar si nu a fost sancţionat niciodată. Va fi monitorizat o perioadă de timp.

Enoriaşii, după şase ani de la această întâmplare, nu l-au uitat pe Daniel Corogeanu şi îl aşteaptă la mănăstire, deşi acesta nu mai are dreptul să slujească. Mai mult, părinţii tinerei de 23 de ani spun că l-au iertat şi vor să meargă împreună să aprindă o lumânare.