Experienţa de coşmar a unei familii infectate cu COVID. Ambii părinţi au scăpat, dar şi-au pierdut fiica pentru totdeaua

Un tată, care s-a infectat cu coronavirus de la fiica ei, a donat plasmă de opt ori pentru a ajuta alte persoane care se luptă să trăiască. Asta după ce Rebecca, fiica lui în vârstă de 29 de ani, asistentă medicală, a murit din cauza COVID.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 11:05
Experienţa de coşmar a unei familii infectate cu COVID. Ambii părinţi au scăpat, dar şi-au pierdut fiica pentru totdeaua

Tânăra nu a reușit să se lupte până la capăt cu virusul, însă ambii ei părinți au reușit să se vindece.

„Dacă este posibil, mă rog ca nici o familie să nu treacă niciodată prin ceea ce a trebuit noi să trecem”, a declarat bărbatul.

Cu toate că nimeni și nimic nu i-a putut aduce fiica înapoi, Alan a decis să doneze plasmă pentru a salva în acest fel alte vieți. „Am donat de opt și pot continua cât timp am suficienți anticorpi”, a mărturisit el, potrivit BBC.

„E un gest în memoria Rebeccăi, care a ajutat atât de multe persoane. Atât pot face și eu! Din păcate, sunt atâția oameni care cred că nu li se va întâmpla lor, că nu se vor îmbolnăvi. Dacă nu te protejezi, se poate!”, a explicat bărbatul.

Experienţa cruntă a familiei Mack

Rebecca Mack era asistentă medicală şi avea grijă de copiii diagnoticaţi cu cancer de la Royal Victoria Infirmary din NewCastle, Marea Britanie. Iniţial a crezut că a răcit, însă virusul a devenit tot mai puternic, până când organismul a cedat.

Şi părinţii fetei, Alan şi Marion, s-au infectat, însă au reuşit să se vindece. „Dar nicio suferință și nici bucuria că ne-am făcut bine nu ne poate consola. Nimeni nu ne mai poate aduce înapoi fiica”, afirmă tatăl.