Experiența neplăcută a mai multor turiști români plecați la Budapesta. Pentru ce au primit amendă

Mai mulți români plecați în vacanță la Budapesta au avut parte de o experiență neplăcută în timpul concediului.

11 iul. 2023, 09:11
Experiența neplăcută a mai multor turiști români plecați la Budapesta. Pentru ce au primit amendă

Mai mulți români plecați în vacanță la Budapesta au avut parte de o experiență neplăcută în timpul concediului. Motivul pare destul de banal la peima vedere.

Doi români au plecat să se relaxeze într-un city break în capitala Ungariei, însă la scurt timp experiența s-a transformat într-una destul de neplăcută. Au comandat bilete de transport prin sistemul e-ticketing. Pe scurt, unul dintre bilete nu a putut fi validat în tramvai, iar controlorii nici măcar n-au ascultat explicațiile – amendă pe loc, 12.000 de forinți.

Citește și Anunț trist de la ANPC, în cazul românilor țepuiți de companiile aeriene: nu există soluții. Mare scandal

„Am achiziționat 2 bilete prin aplicația BudapestGO pentru mine și iubita mea. Ne-a zis cineva că acestea se pot valida doar prin scanarea unui cod QR care se află pe ușile tramvaiului. A venit tramvaiul și am încercat să le scanăm pe ambele, nu am reușit, a trebuit să urcăm rapid în tramvai, unul a rămas nevalidat, deși am încercat să-l validăm.

La următoarea stație au urcat controlorii, le-am arătat că îs achiziționate în același timp, le-am explicat situația. Rezultat? Amendă de 12.000 de forinți (n.r. – aproximativ 150 de lei)”, a povestit românul, potrivit Știri de Cluj.

Românii originari din Cluj-Napoca au făcut o comparație cu orașul lor, punctând că e mult mai axat pe confortul călătorilor.

„Controlorii maghiari au văzut că am validat un bilet, era evident că am cumpărat două ca să le folosim, dar nu i-a interesat nimic. Este absurd sistemul, mai ales dacă ții cont și de faptul că e imposibil să scanezi de 2 ori codul ăla QR dacă mai ai de gând și să urci în tramvai, la viteza pe care o avea.

Să nu mai zic că nu poți plăti cu cardul un alt bilet sau să scanezi codul când te afli deja în tramvai. Clujul e mult peste ce e acolo, peste Budapesta, la acest capitol, mult mai orientat spre confortul călătorilor”, a mai spus bărbatul.

Citește și Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă. În ce țară se aplică această măsură