Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă. În ce țară se aplică această măsură

Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă. Atât turiștii, cât și localnicii au fost avertizați de această măsură dură, dacă difuzoarele au un volum ridicat și îi deranjează pe ceilalți, potrivit Autoritatea Maritimă Națională a țării (AMN).

10 iul. 2023, 20:54
Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă. În ce țară se aplică această măsură
Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă

Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă. Este vorba despre Portugalia, unde noile restricții au fost confirmate chiar în momentul în care sezonul de vârf al turismului este pe cale să înceapă.

Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă

Anunțată luna trecută de AMN, reglementarea interzice „utilizarea de echipamente de sunet și activitățile generatoare de zgomot care, în conformitate cu prevederile legii, pot provoca disconfort„.

Deși nu este clar ce volum este clasificat oficial ca fiind deranjant, iubitorii de plajă pot face plângeri privind zgomotul la poliția maritimă locală responsabilă de plaja pe care se află.

Amenzile sunt cuprinse între 200 și 4.000 de euro pentru persoane fizice și între 2.000 și 36.000 de euro pentru grupuri. „Accesoriul” incriminat – cum ar fi o boxă portabilă – ar putea fi, de asemenea, confiscat, potrivit Euronews.

Legea enumeră diverse alte activități interzise pe țărmurile portugheze. Printre acestea se numără jocul cu mingea în afara zonelor desemnate, camparea în afara campingurilor și aprinderea focului.

Citește și: Ce riscă românii dacă merg cu câinii pe plajă. Amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei!

Ce se întâmplă dacă intri în apă îmbrăcat sau faci plajă topless

În data de 29 iunie, consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat într-o ședință de lucru o nouă versiune a Regulamentului de Organizare și Funcționare la Direcția Complexul de Agrement „Weekend”. Aceasta a fost aprobată cu 17 voturi „pentru” și două abțineri.

Conform documentului care a fost aprobat de autorități, în complexul de agrement „Weekend” au fost instalate camare de luat vederi „în toate punctele din care să se poată efectua o supraveghere activă si permanentă a activităților ce se desfășoară”, iar „toate aceste camere sunt conectate la un server care permite stocarea informației audio-video și a vizualizării în timp real.”

În noul regulament mai sunt discutate care sunt sancțiunile care vor fi aplicate în cazul în care sunt aplicate regulile prevăzute în acesta.

Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor prevăzute în regulament se face de către personalul aflat în serviciu din cadrul Poliţiei Locale, Poliţia Municipiului Târgu Mureș sau Jandarmeriei, conform competentelor”, se mai menționează în Regulament. (Citește AICI mai multe)