Experienţa turiştilor suedezi în România. Reacţie fabuloasă după ce au gustat micii cu muştar VIDEO

Oskar și Dan, doi suedezi care au un vlog de călătorii, au ajuns pentru prima dată în România în urmă cu o săptămână. Printre lucrurile care i-au surprins a fost diferența mare dintre orașele Brașov și București, grandoarea palatului Parlamentului, dar și gustul micilor...vegetarieni.

31 aug. 2022, 11:26
Experienţa turiştilor suedezi în România. Reacţie fabuloasă după ce au gustat micii cu muştar VIDEO

Oskar și Dan, doi suedezi care au un vlog de călătorii, au ajuns pentru prima dată în România în urmă cu o săptămână, unde au petrecut două zile. Cei doi își propun să viziteze 100 de țări până la finalul anului 2022, iar România a marcat numărul 89. Aceștia au vrut să guste preparate tradiționale, așa cum fac în fiecare destinație vizitată, doar că în România li s-au recomandat micii. Singura problemă este că cei doi tineri sunt vegani, astfel că au fost nevoiți să găsească un restaurant din București care face acest preparat fără carne.

Doi turişti canadieni au intrat în panică după un mesaj Ro-Alert care anunţa prezenţa unui urs în zonă. Cei doi au crezut că Rusia a invadat România

Experiența suedezilor cu micii vegani din România

Turiștii suedezi au vrut să guste preparate tradiționale, așa cum fac în fiecare destinație vizitată, doar că în România li s-au recomandat micii. Singura problemă este că cei doi tineri sunt vegani, astfel că au fost nevoiți să găsească un restaurant din București care face acest preparat fără carne.  Aceștia se așează la un restaurant vegan din București și caută pe Google preparate tradiționale românești. Primele variante sunt zacuscă, salată de vinete, mămăligă, ciorbă, mici, cârnați.

S-au oprit la mici, însă au avut probleme cu pronunția. Prima dată au cerut ”michi”, apoi ”miși”, până să ajungă la ”mici”. Într-un final au comandat burgeri și mici vegani, cei din urmă fiind, evident, însoțiți de muștar.

”Cu muștar, interesant. Doamne, e așa bun, are gust de carne pe grătar, o aromă foarte bună, puțin afumat, condimente, mmm”, spune unul dintre suedezi în timp ce mănâncă.

Momentul poate fi urmărit de la minutul 3:12.

Impresiile suedezilor despre București

Cei doi și-au continuat călătoria în Capitala României. Au început din Centrul Vechi, spunând că nu le vine să creadă că Brașov și București sunt în aceeași țară, cei doi vizitând și ținutul Contelui Dracula cu câteva zile în urmă.

Peripeţiile turiştilor în Grecia. Cât a plătit pentru o cafea frappe: „Poate a contat că au pus o linguriță de înghețată”
Cei doi ajung în zona fântânilor din Piața Unirii, spunând că este foarte vizibil că România a fost o țară comunistă și că toate țările care au trecut prin acest regim au:

  • O fântână gigantică
  • Un bulevard gigantic care duce la fântâna gigantică
  • O clădire impozantă la sfârșitul bulevardului (Casa Poporului)
  • Clădiri dărăpănate în jur
  • Reclame uriașe ale brandurilor internaționale pe acele clădiri

Cu toate acestea, admit că fântânile din Piața Unirii sunt ”impresionante”. În plus, despre Palatul Parlamentului au spus că arată ”ca un hotel de lux” și că nu au văzut asta în nicio altă țară.

”Nu cred că am fost în nicio altă țară în care care are atât de multe steaguri cu tricolorul ca România”, mai spun cei doi. Mai apoi au vizitat Parcul Cișmigiu: ”se pare că e atât de cald azi încât toată apa din lac s-a evaporat”, au mai spus cei doi.