Doi turişti canadieni au intrat în panică după un mesaj Ro-Alert care anunţa prezenţa unui urs în zonă. Cei doi au crezut că Rusia a invadat România

Doi turiști din Canada care parcurg România pe bicicletă, au trecut printr-o sperietură serioasă după ce nu au reușit să înțeleagă o notificare Ro-Alert primită pe telefonul mobil în timp ce se aflau la Toplița.

29 aug. 2022, 12:42
Doi turişti canadieni au intrat în panică după un mesaj Ro-Alert care anunţa prezenţa unui urs în zonă. Cei doi au crezut că Rusia a invadat România

Normand Pion și Helene Giguere, cei doi turişti canadieni au fost avertizați de prezența unui „urs” în apropiere, dar au crezut că în mesaj se vorbește despre „URSS” și, prin urmare, sunt avertizați că au intrat soldații ruși în România.

Pățania, care a avut loc pe 13 august, a fost povestită de cei doi pe pagina de Facebook unde își documentează călătoriile și a fost preluată duminică de pagina „Iași Orașul Bicicletelor”.

„Mari emoții în orale matinale ale dimineții: cele două IPhone-uri și IPad-ul lui Helene ne trimit, în același timp, o alarmă furtunoasă, care, împreună cu proximitatea de Ucraina, ne amintește de amenințările nucleare din timpul Războiul Rece când Hrușciov și Kennedy se amenințau reciproc în Cuba”, își încep cei doi povestea.

„Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțat, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, mai povestesc cei doi, potrivit Libertatea.

Citeşte şi: Cod roşu de intervenţie, un tânăr de 17 ani a murit la spital după ce maşina a căzut în râu

Aceștia mai spun că, alarmați de riscul intrării soldaților ruși, au început să caute informația despre situația de securitate din România, despre care Canada comunica că este normală, și mijloace de a evacua cât mai rapid țara.

Ulterior, când au reușit să găsească un prieten care să le ofere o traducere a mesajului care era distribuit doar în română și maghiară, cei doi aveau să afle că au tras o spaimă gratuită, întrucât era vorba doar de prezența unui urs.

Normand Pion și Helene Giguere călătoresc în tandem și parcurg anual între 7.000 și 15.000 km. Din 2013 și până în 2022 au vizitat locuri din SUA, Panama, Argentina, Bosnia, Marea Britanie, Canada, iar acum au venit în România, unde au intrat pe 22 iulie și continuă, de atunci, să o străbată doar cu ajutorul bicicletelor.

Citeşte şi: Orient Express a ajuns în România. În ce oraşe opreşte celebrul tren