Experiența unei femei într-o clinică din Piatra Neamț. A fost confirmată cu COVID, deși testul arăta un rezultat negativ

O femeie din Piatra Neamț a relatat experiența pe care a avut-o la o clinică din oraș. Femeia pe care o însoțea a fost anunțată că este confirmată cu coronavirus, deși testul COVID, aruncat la gunoi de medici, arăta un rezultat negativ.

26 nov. 2020, 22:45
Experiența unei femei într-o clinică din Piatra Neamț. A fost confirmată cu COVID, deși testul arăta un rezultat negativ

Experiența unei femei într-o clinică. Femeia a fost rugată să însoțească mama unei prietene la o clinică privată din Piatra Neamț. Aceasta avea grețuri, vărsături, iar medicul de familie i-a indicat să facă un test COVID. Conform fiicei acesteia, femeia avea probleme intenstinale, iar aceste simptome erau unele obișnuite.

Citește și: Cum putem vota fără să ne infectăm cu coronavirus. Anunțul medicului Rafila

”Poți să o duci pe mama la clinică să îi facă un test covid? Îi e rău de câteva zile, are grețuri și vărsături, iar medicul ei de familie i-a sugerat înainte de toate să facă un test. Eu știu că nu are covid, că are probleme cu intestinele, că nu-i prima dată, dar hai să facem și test” , a fost rugămintea venită din partea unei prietene.

O asistentă medicală a clinicii le-a explicat celor două femei că o linie înseamnă rezultat negativ, iar două sau trei înseamnă un rezultat pozitiv. După mai multe ore de așteptare femeia este anunțată că este infectată cu coronavirus și trebuie să anunțe DSP-ul pentru a fi transportată și internată la spital.

”Merg eu frumușel cu mama prietenei, plătim testul, așteptăm vreo oră și, până la urmă vine o doamnă asistentă ne povestește despre linii : una – negativ, două sau trei – pozitiv. Bun. Se termină operațiunea, așteptam pe hol, iese asistenta și spune: Stiți, testul a iețit pozitiv, mergeți acasă, sunați DSP-ul să trimită salvarea să vă ia la spital”  , se arată în mesajul femeii de pe Facebook.

Experiența unei femei într-o clinică. Norocul femeii abia confirmate a fost că însoțitoarea sa a cerut să vadă testul COVID. Cadrele medicale ale clinicii i-au explicat acesteia că testul a fost aruncat și se află în coșul de gunoi. După mai multe insistențe, asistenta a adus testul COVID, care avea o singură liniuță, adică indica un rezultat negativ.

”Până la urmă, aduce testul, cu o singură liniuță, explicându-mi că s-a scurs sângele, că la lumină, în zare, se vede o umbră. M-au spucat istericalele. Nu înțeleg, există un plan de realizat? Ne jucăm cu viața oamenilor? Ne pasă doar de cât încasăm? Nu înțeleg!” conchide femeia.