Experiment: Cât de mult contează silueta femeii în ochii bărbaţilor

Aspectul fizic influenţează interacţiunea indivizilor, atât pe plan personal, cât şi profesional, mai mult decât ai crede. Yvette Caster a realizat un experiment pe un site de dating pentru a testa această teorie.

RomaniaTV.net
04 mai 2015, 11:04
Experiment: Cât de mult contează silueta femeii în ochii bărbaţilor

Pentru a afla cât de mult influenţează kilogramele în plus şansele unei femei de a-şi găsi un partener online, Yvette a creat două pagini similare pe OKCupid. Descrierea folosită de Yvette pentru ambele pagini era aceeaşi, singura diferenţă constând în alegerea tipului de siluetă din căsuţa destinată aspectului fizic.

Pentru pagina în care a specificat că are o siluetă slabă, femeia a folosit fotografii în care apărea purtând haine de măsura 10. Pe cealaltă pagină, unde tipul de siluetă specificat atrăgea atenţia asupra faptului că are câteva kilograme în plus, Yvette a adăugat fotografii din perioada în care purta la haine mărimea 18.

Rezultatele experimentului?

Profilul în care Yvette apare ca fiind supraponderală a primit, în decurs de 5 zile de la activarea contului, 81 de vizite, 74 de like-uri şi 18 mesaje.

În aceeaşi perioadă, profilul în care femeia a specificat că are o siluetă slabă a fost accesat de 210 ori, a primit tot atâtea like-uri şi 36 de mesaje.

În ciuda faptului că numărul de mesaje s-a dublat, conţinutul acestora nu a fost unul diferit.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.