Experiment: A încercat, timp de o săptămână, să se hrănească doar cu cocktailul care înlocuieşte mâncarea

Un bărbat din Atlanta, care şi-a dat seamă că mâncarea ocupă prea mult din timpul oamenilor, a inventat un cocktail bej, fără miros, pe care l-a numit Soylent, şi care conţine toţi nutrienţii necesari supravieţurii. Acum, un jurnalist a încercat, timp de o săptămână, să se hrănească doar cu acest cocktail.  

RomaniaTV.net
15 sept. 2013, 12:55

Acum câteva luni, Rob Rhinehart, un inginer software în vârstă de 24 de ani din Atlanta, şi-a dat seamă că mâncarea ocupă prea mult din timpul oamenilor, aşa că a inventat ceva în loc. 

El a redus mâncarea la nivel de nutrienți de care are nevoie corpul pentru a funcționa şi a inventat un cocktail bej fără miros pe care l-a numit Soylent.

Predicţii:în 2100 ţările vor fi sau multirasiale sau înfometate

Chiar dacă arată ca o vomă, Rob îşi apără invenţia pe blogul său, explicând avantajele: „nu conţine toxinele care ar putea să te îmbolnăvească de cancer”. 

„De 30 de zile nu am mai mâncat deloc mâncare şi mi-a schimbat viaţa”, spune Rob. 

Acum, un jurnalist de la The Sun a încercat, timp de o săptămână, să se hrănească doar cu acest cocktail-minune.

El a mărturisit că, deşi nu arată prea gustos, nu are un gust rău. Mai mult, jurnalistul spune că la început a fost mai ciudat, dar Soylent a reuşit să îi satisfacă pofta de mâncare în fiecare zi şi că a început să simtă că are mai multă energie la muncă.

La finalul experimentului el slăbise jumătate de kilogram fărăr efort şi spunea că se simte mai sănătos, deşi tot îi era poftă de „mâncare adevărată”.

Deşi teoretic cocktailul conţine toţi nutrienţii necesari unei diete echilibrate, doctorii nu sunt convinşi că este o alterativă sănătoasă la mâncare.