EXPERIMENT. O jurnalistă a lucrat pe plantaţiile de căpşuni alături de mai mulţi români: Este o muncă grea

O jurnalistă din Germania a decis să lucreze pentru o scurtă perioadă de timp ca muncitor sezonier la o fermă de căpşuni din Fischingen, fermă în cadrul căruia sunt angajaţi români şi polonezi. Femeia a povestit la finalul experimentului social faptul că acest tip de muncă este mult mai greu decât pare şi "doar oamenii experimentați din Europa de Est” o pot face.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 15:20
EXPERIMENT. O jurnalistă a lucrat pe plantaţiile de căpşuni alături de mai mulţi români: Este o muncă grea

Regine Ounas-Kräusel susţine că experimentul a fost necesar, deoarece aceasta a fost direct afectată de restricţiile din timpul pandemiei, veniturile i-au scăzut, iar banii câștigați la fermă au fost bineveniți.

„Munca cu un grup colorat de oameni este distractivă. Sunt și germani aici, dar cei mai mulţi muncitori sunt din România și Polonia… Ajung la lucru la ora 7:00, dar Cristina Tatarici și colegii ei din România au ajuns deja de la 6:00. Un «Bună dimineața» prietenos, un scurt «Ce faci?», apoi o întreb unde ar trebui să muncesc azi. Cristina coordonează. Este prietenoasă, chiar dacă la început era sceptică”, a povestit Regine pentru Weiler Zeitung.

Citeşte şi: Scene şocante! O jurnalistă a fost atacată de un bărbat cu o şurubelniţă în timp ce realiza o transmisiune live – VIDEO

Jurnalista susţine că a început să lucreze pe data de 23 aprilie, iar primele zile au fost extrem de dificile.

„Am lucrat alternativ: când în picioare, când în genunchi. Cu toate că fac jogging și gimnastică, munca la câmp este grea. Recunosc că această muncă poate fi făcută doar de către oamenii experimentați din Europa de Est”, a spus ea.

Ferma Weingartenhof din Fischingen angajează, de regulă, 18-20 de muncitori sezonieri din Europa de Est. În acest an au fost aduşi opt lucrători din România. „Majoritatea femeilor și bărbaților români vorbesc cu greu limba germană… O femeie mi-a dat un măr în timpul pauzei și am aflat cum se spune mulțumesc în limba română”, a mai povestit jurnalista.