Experiment socio-psihologic EXTREM: Un rus trăieşte ca în secolul XI. Cum se descurcă în singurătate FOTO

Pavel Sapozhnikov, în vârstă de 24 de ani, ia parte la unul dintre cele mai extreme experimente socio - psihologice din istorie. El încearcă să reproducă stilul de viață al strămoșilor săi ruși din jurul anului 1100, și practică un stil de viață ascetic, cu foarte puțin contact uman pentru întreaga durată a experimentului.

RomaniaTV.net
22 ian. 2014, 21:15

Proiectul a început în septembrie 2013 și ar trebui să dureze până în luna mai a acestui an. Ideea principală, după cum spune Pavel, este ca el să trăiască în replica unei ferme vechi, lipsit de orice facilități moderne sau comunicare. „Locuiesc singur în trecut”, a explicat el, potrivit OddityCenter.

„Project Hero” este creaţia lui Alexei Ovcharenko, de la agentia de event management „Ratobor”. Ratobor, înfiinţată în anul 2006, a realizat mai multe proiecte și evenimente exclusiv bazate pe experiențe istorice.

Alexei și Pavel au discutat despre proiect cu un an înainte de începerea acestuia. Împreună, ei au stabilit obiectivele – să facă observații semnificative în două domenii majore: istorie și psihologie. Ei speră să identifice schimbările sociale și psihologice de personalitate şi să descopere cât de important sprijinul altora pentru oamenii moderni.

Ferma în care trăiește Pavel este situată într-o pădure izolată. Acesta a fost construită folosind doar tehnologie care era disponibilă în secolul al XI-lea în Rusia, în conformitate cu descoperirile arheologice și etnografice.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu APA FIARTĂ dacă afară sunt -30 de GRADE Celsius VIDEO

Regulile agricole sunt destul de stricte – Pavel se foloseşte doar de instrumente autentice găsite în Rusia secolului XI. Pavel are un număr limitat de produse alimentare pe care le poate reolta, el fiind nevoit să îşi obțină propria hrană prin vânătoare și pescuit (singurele ocazii când i se permite să părăsească ferma). El are o interdicție totală privind comunicarea, cu excepția unei singure zi pe lună, când schimbă notiţe cu echipa de experți și oameni de știință care îi monitorizează progresul.

El are permisiunea să părăsească ferma numai în cazul unei amenințări reale la viața lui.

Pavel este un cetățean al lumii moderne, cu niciun fel de experiență anterioară de trai în astfel de condiții.