Experimentul care a surprins internetul! După cât timp poți urca la volan, dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade

Românii sunt cunoscuți pentru multe lucruri, și, desigur, și pentru consumul de alcool. Totuși, nu mulți știu după cât timp este sigur să urce la volan după ce au consumat alcool. Iată un experiment care a dat internetul peste cap!

28 feb. 2024, 20:17
Experimentul care a surprins internetul! După cât timp poți urca la volan, dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade

Românii sunt cunoscuți pentru multe lucruri, și, desigur, și pentru consumul de alcool. Totuși, nu mulți știu după cât timp este sigur să urci la volan după ce ai consumat alcool.

Citește și Alcool la volan în 2024. Pedeapsa în funcție de alcoolemie

Fostul polițist Viorel Teacă susține că totul ține de greutate, organism, cât și vârsta fiecăruia dintre noi.

Românii sunt mereu curioși să afle dacă există o limită clară de timp, după care pot urca la volan în siguranță.

Astfel că, un fost polițist din Sibiu, Viorel Teacă, a susținut un experiment în mediul online, pentru a răspunde la această întrebare.

Fostul om al legii are o experiență de peste 3 decenii, iar acum se bucură și de aproape un milion de urmăritori pe rețeaua de socializare TikTok.

Fostul polițist a încercat să afle după cât timp dispare alcoolemia, după ce a consumat 50 ml de țuică, 40 de grade, astfel, acesta s-a așezat la masă, a comandat băutură și mâncare, iar cu ajutorul unui etilotest utilizat și de polițiștii de la rutieră, a verificat alcoolemia pe care o are.

„Totul ține de greutatea fiecăruia, de organismul fiecăruia, de vârstă și așa mai departe. Eu am 1,82 metri și 95 de kilograme”, a explicat Viorel Teacă.

”Putem să ne urcăm la volan”

În momentul în care a suflat pentru prima oară în etilotest, valoarea arătată a fost de 0,32.

Apoi, fostul polițist din Sibiu, a continuat să vorbească la telefon, să mai mănânce și a mai lăsat puțin timp să treacă.

După ce au trecut 40 de minute, Viorel Teacă a suflat din etilotest din nou, iar rezultatul a fost unul uimitor! Mai exact, acesta a arătat valoarea de zero!

Citește și Tragedie imensă pentru Monica Bîrlădeanu. Tatăl s-a refugiat în alcool și a sfârșit prin a-și pune capăt zilelor

„La 40 de minute după ce am băut țuică, 50 de mililitri, putem să ne urcăm la volan”, a explicat Viorel Teacă, care are o experiență îndelungată în Poliția Română.

Viorel Teacă a decis să își dea demisia din Poliția Română în vara anului 2023, iar în prezent, fostul polițist este foarte popular pe rețelele de socializare.