Expert american: În caz de război Rusia îşi va învinge toţi vecinii, cu excepţia Chinei

Expertul american Dmitry Gorenburg, de la Center for Naval Analyses (CNA) si Universitatea Harvard, a marcat, intr-un raport elaborat pe aceasta tema, punctele nevralgice si elementele puternice ale programului de inzestrare a armatei ruse pe perioada 2018-2027.

28 nov. 2017, 08:35
Expert american: În caz de război Rusia îşi va învinge toţi vecinii, cu excepţia Chinei

În opinia lui Dmitry Gorenburg, Rusia a devenit destul de puternică pentru a participă la un război împotriva unui inamic „de rând”, putând să învingă oricare dintre statele cu care are frontieră terestră, cu excepția Chinei.
 
 „În unele domenii precum apărarea aeriană, rachetele anti-navă și războiul electronic, Rusia va continuă să dezvolte mijloacele de care dispune și care surclaseaza capacitățile similare ale altora„, crede Gorenburg. În opinia sa, realizările militarilor ruși din domeniul aparatelor de zbor fără pilot și a armelor de mare precizie nu se ridică la nivelul echipamentelor occidentale din aceste categorii, dar tendința este de reducere a acestei prăpăstii.
 
Gorenburg este de părere că marele handicap al armatei ruse constă în lipsă banilor, bugetul ministerului apărării neavând suficiențe fonduri financiare pentru proiectele în derulare. Spre exemplu, prioritatea programului pentru 2018-2027 vizează trupele de uscat și modernizarea arsenalului nuclear, în detrimentul dezvoltării marinei militare.