Expert în Sănătate Publică, avertismentul care îi sperie români: E posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş avertizează că dacă lucrurile continuă ca şi până acum, în curând este posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi.

17 mart. 2021, 15:55
Expert în Sănătate Publică, avertismentul care îi sperie români: E posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi
Expert în Sănătate Publică, avertismentul care îi sperie români: E posibil să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi

Expert în Sănătate Publică, avertismentul care îi sperie români. Răzvan Cherecheş, consilierul onorific al secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, avertizează că e posibil să ajungem la 10.000 cazuri pe zi.

Expert în Sănătate Publică, avertismentul care îi sperie români: Secțiile de terapie intensivă se vor umple toate

„Dacă lucrurile se mențin ca și acum, dacă nu se schimbă nimic, e posibil să ajungem la 10.000 cazuri pe zi. Secțiile de terapie intensivă se vor umple toate, sigur, asta nu e nicio îndoială.

Suntem în valul 3, care are de-a face cu tulpinile noi, semnificativ mai infecțioase, cu faptul că deși avem măsuri de protecție care sunt bune, eficiente, ele nu sunt aplicate corespunzător. Aici e de fapt problema – că nu se mai poartă mască cu strictețe, nu se dau amenzi, nu verifică nimeni dacă oamenii își poartă masca corespunzător sau cu nasul pe afară, petrecerile private nu sunt limitate de către autoritățile locale, terasele deschise, de fapt închise cu ecrane transparente. Măsura cu limitarea mișcării după ora 22 e o măsură bună, sigur, e un compromis, contribuie un pic la modificarea ratei de transmitere, dacă era o oră și mai repede era și mai bine, dar pe de altă parte dacă ar fi fost ora 20 sau 18, cum este în Franța, ar fi impactat masiv viața socială și mediul economic”, a spus Profesorul Răzvan Cherecheș, potrivit republica.ro.

Citeşte şi Alexandru Rafila, despre locurile terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus: La Ministerul Sănătăţii e brambureala totală

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat că până 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 790.813 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.169 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.361. Dintre acestea, 1.266 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.389.800 de teste RT-PCR și 463.418 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.983 de teste RT-PCR (18.881 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.102 la cerere) și 11.858 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 71.027 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.956 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 67.896 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 728 de persoane.

Citeşte şi Medicul Radu Ţincu, despre efectele aspirinei în tratarea coronavirusului. Ce spune despre studiile în curs