Expert în sănătate: Stăm mai bine decât multe ţări vest-europene la numărul de cazuri de COVID. De pe 15 mai, fiecare e pe cont propriu

Numărul de cazuri noi de infecție cu coronavirus în România este stabil, nici nu crește semnificativ, nici nu scade semnificativ. Acest lucru este valabil și în ceea ce priveşte rata de transmitere și rata deceselor, afirmă Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, pentru Hotnews.ro. El spune că, începând cu 15 mai, fiecare este responsabil pentru sine și pentru familia sa.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 08:20
Expert în sănătate: Stăm mai bine decât multe ţări vest-europene la numărul de cazuri de COVID. De pe 15 mai, fiecare e pe cont propriu

Expertul a punctat câteva date actualizate despre tendința infecției în România:

  • Numărul de cazuri noi în România este stabil, nici nu crește semnificativ, nici nu scade semnificativ. Observaţiile au fost făcute avându-se în vedere un interval de timp de şapte zile.
  • Rata de transmitere a infecției este stabilă, nici nu crește semnificativ, nici nu scade semnificativ. Ca să fim pe drumul cel bun, este nevoie ca numărul de reproducere să fie mai mic de 1. În România, acest indicator este 1 și deocamdată stagnează.
  • Numărul de decese în România stagnează și el.
  • România stă mai bine decât majoritatea marilor țări vest-europene la numărul de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, dar mai rău decât majoritatea țărilor central și est-europene.

Citeşte şi Dr. Vladimir Beliş spune care a fost greşeala majoră a României în lupta cu Covid-19

Factual, coronavirusul nu dispare prin decret guvernamental. Indiferent ce ideologie, rasă sau orientare sexuală avem, astea sunt datele solide. De vineri, fiecare este responsabil să judece pentru sine și pentru familia sa„, atrage atenţia Vlad Mixich.