Expert în sănătate: „Vom continua să avem restricţii, chiar dacă suntem vaccinați. Abia în 2023 – 2024 ne vom reveni”

Un expert în sănătate a vorbit despre pandemia de coronavirus şi a declarat că abia peste doi, trei ani vom reveni la o viaţă normală. Totul depinde de ritmul cu care se face vaccinarea populaţiei, la nivel mondial, iar până atunci ne vom confrunta cu restricţiile.

01 feb. 2021, 11:11
Expert în sănătate: „Vom continua să avem restricţii, chiar dacă suntem vaccinați. Abia în 2023 – 2024 ne vom reveni”
Un expert în sănătate a vorbit despre pandemia de coronavirus

Expert în sănătate, despre pandemia de coronavirus. Dr. Clare Wenham, profesor asistent în politici globale de sănătate în cadrul London School of Economics, spune că pandemia de COVID-9 nu se va termina până când întreaga populație a globului nu se va imuniza împotriva virusului.

În acest moment, datele statistice arată că abia în 2023 – 2024 vaccinurile produse în prezent vor ajunge la toți oamenii de pe glob. Pandemia nu se va sfârși la noi până când nu va înceta să mai existe la nivel global. Vom continua să avem restricții de călătorie și la granițe, chiar dacă suntem vaccinați, până când vor exista statistici despre o îmbunătățire a gradului de vaccinare la nivelul întregului glob pământesc”, a precizat dr. Clare Wenham, pentru Sky News.

Expert în sănătate, despre pandemia de coronavirus

Opiniile experților britanici vin în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a notificat Anglia să încetinească ritmul de vaccinare, pentru a se asigura că dozele de vaccin vor putea ajunge în mod echitabil pentru majoritatea țărilor din lume.

Citeşte şi: Şeful OMS anunţă când se termină pandemia COVID-19. „Toate ţările din lume vor fi pe un făgaş mai sănătos”

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut apel la o distribuție echitabilă a vaccinurilor. Jeremy Farrar, membru al Comitetului National pentru Situații de Urgență al Guvernului Marii Britanii, a atras atenția cu privire la faptul că imunizarea scăzută la nivelul mai multor state din lume ar putea face ca virusul să producă mai multe mutații. „Faptul că puțini oameni din mai multe state au acces la vaccinare, dă posibilitatea virusului să creeze mutații periculoase” a avertizat Farrar.

Comisia Europeană, vești noi despre vaccinul AstraZeneca

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dozele de vaccin AstraZeneca vor ajunge în Europa cu o săptămână mai devreme decât era programat inițial. Mai mult, AstraZeneca va livra cu nouă milioane de doze mai mult într-o primă fază către Europa.

AstraZeneca va livra nouă milioane de doze suplimentare în primul trimestru (40 de milioane în total), comparativ cu oferta de săptămâna trecută și va începe livrările cu o săptămână mai devreme decât era programat. Compania își va extinde, de asemenea, capacitatea de producție în Europa”, a transmis Ursula von der Leyen pe contul său de Twitter.


loading...