Experţii ONU anunţă potopul. Vezi cum se va schimba clima în următorii ani VIDEO

Căldură fără precedent în Europa, secetă prelungită în Africa, dar şi potop ca pe vremea lui Noe în alte zone ale globului. Asta ne aşteaptă în următoarele zeci de ani, spun specialiştii consultaţi de Organizaţia Naţiunilor Unite. Tot ei susţin că vremea extremă poate avea ca rezultat războaie, din cauza foametei.

RomaniaTV.net
19 nov. 2011, 09:01
Experţii ONU anunţă potopul. Vezi cum se va schimba clima în următorii ani VIDEO

220 de experţi au întocmit pentru ONU un raport privind evoluţia climatului. Potrivit celor mai pesimiste scenarii din document, gheţarii vor dispărea, potopul biblic va reveni în unele părţi ale globului, în timp ce alte regiuni vor fi afectate de secetă. La nivel global, resursele de apă vor fi deficitare, situaţie care va genera foamete, colapsuri economice şi războaie.

Bolile generate de virusuri mutante vor afecta întreaga planetă. O pătrime din speciile de plante, insecte şi animale vor dispărea, ceea ce va afecta habitatul uman într-un mod care nu poate fi prevăzut sub toate aspectele. Experţii atrag atenţia că mediul urban va fi cel mai afectat, dacă nu se iau măsuri riguroase de eficientizare a resurselor de apă, igienizare si aprovizionare.

În Europa se vor agrava diferenţele între regiuni privind resursele naturale, mai ales apa. Inundaţiile, eroziunile coastelor maritime, incendiile vor devasta arii intinse. Zonele de munte vor fi serios afectate de retragerea gheţarilor, reducerea stratului de zăpadă şi dispariţia unor specii.

Sudul Europei se va confrunta cu temperaturi estivale foarte mari, cu secete, reducerea debitelor de apă, a potenţialului hidroenergetic, incendii şi scăderea dramatică a zonelor agricole. Sănătatea populaţiei va avea şi ea de suferit, se vor înmulţi cazurile de alergii şi afecţiuni gastro-intestinale şi va creşte semnificativ numărul bolnavilor de inimă.