Expertul epidemiolog-şef de la Casa Albă, Anthony Fauci, îl contrazice pe Trump în privinţa apariţiei vaccinului anti-covid

Medicul Anthony Fauci, expertul epidemiolog-șef de la Casa Albă, îl contrazice pe liderul SUA în privința apariția vaccinului anti-coronavirus. Donald Trump a spus în repetate rânduri că vaccinul va apărea înainte de alegerile prezidențiale americane de pe 3 noiembrie.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 05:23
Expertul epidemiolog-şef de la Casa Albă, Anthony Fauci, îl contrazice pe Trump în privinţa apariţiei vaccinului anti-covid

„Este puțin probabil să avem un răspuns clar la întrebarea dacă un vaccin este sigur și eficient până la alegeri”, a spus Fauci, în cadrul unei conferințe de cercetare în medicină. Acesta spune că e îngrijorat că pandemia de coronavirus perturbă eforturile de a preveni și alte boli fiindcă oamenii evită să mai facă analize și investigații.

Donald Trump face presiuni în ultima vreme la adresa comunității medicale și firmelor farmaceutice pentru a obține un vaccin înainte de alegeri, fiind convins că acest lucru îi va aduce puncte electorale și îl va situa deasupra contracandidatului său, Joe Biden.

Tensiunile între Trump și Fauci sunt tot mai mari în ultimele luni fiindcă liderul SUA s-a plâns că imunologul e mai popular ca el. „El este foarte popular. Este doar curios. Lucrăm împreună, dar pe mine de ce nu mă place nimeni? Probabil e vorba doar de personalitatea mea”, a afirmat Trump.

Producătorii de medicamente au transmis că vor transmite vaccinurile spre aprobare numai după demonstrarea siguranței și eficacității lor. „Siguranţa şi starea de bine a persoanelor vaccinate va fi întotdeauna prioritatea noastră principală”.

„Considerăm că acest angajament va contribui la asigurarea încrederii publicului în procesul riguros ştiinţific şi de reglementare prin care vaccinurile COVID-19 sunt evaluate şi pot fi în cele din urmă aprobate”, au transmis directorii executivi ai AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer şi Sanofi.