Explicația halucinantă a primarului localității unde tavanul din sala de clasă s-a prăbușit peste elevi: „Vântul și curentul. Cred că și copiii au trântit ușa”

Patru copii au fost răniți, miercuri, după ce tavanul fals al școlii din satul Alămor, comuna Loamneș, județul Sibiu, a căzut peste ei. Explicația primarului localității e halucinantă.

08 feb. 2024, 09:54
Explicația halucinantă a primarului localității unde tavanul din sala de clasă s-a prăbușit peste elevi: „Vântul și curentul. Cred că și copiii au trântit ușa”

Tavanul prăbușit peste elevi la școală. Maria Greavu, primarul localității, dă vina pe vânt și pe curent pentru producerea incidentului. „Cred că și copiii au trântit ușa”, a spus primarul.

Explicația halucinantă a primarului localității unde tavanul din sala de clasă s-a prăbușit peste elevi

„Singura explicaţie îi vântul şi curentul care s-a produs prin deschiderea geamurilor şi a uşii. Şi, într-adevăr, în streaşină, ne-am uitat acum foarte atenţi, şi într-o parte şi în cealaltă în dreptul acestei săli de clasă, e o găurică acolo în streaşină.

Şi probabil, prin acele două găuri, şi pe o parte şi pe cealaltă, s-a făcut un curent, uşile deschise, geamurile deschise şi în acelaşi timp am văzut că erau foarte multe excremente de porumbei. Aici a bătut foarte tare vântul. Eu şi astăzi, dacă stau afară, nu pot să vorbesc cu nimeni la telefon. Cred că vântul a fost la un moment dat peste 80 de kilometri la oră”, a explicat primarul Maria Greavu, potrivit Agerpres.

Citește și Un bărbat băut a sunat la Poliție și a spus că se află la volan, fără permis

În clasă s-ar fi auzit un zgomot de la tavan cu o jumătate de oră înainte de prăbușire, a spus primarul.

„Au zis că înainte cu o jumătate de oră, o oră, au auzit ceva, un pic de zgomot şi după aceea copiii au ieşit în pauză. Cred că şi copiii au trântit uşa, pentru că este o clasă cu care am avut o grămadă de probleme. Mai trânteau uşa, geamurile”, a mai spus primarul (PSD) Maria Greavu.

Tavanul fals fusese montat în 2006 de o firmă, dar termenul de garanție de doi ani a expirat.

Un copil din cei patru a fost internat la Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, în Secţia de Chirurgie, însă nu a fost operat, iar starea lui nu este gravă, a declarat, pentru Agerpres, managerul spitalului, Camelia Grigore.

Citește și Alertă alimentară. Un produs popular a fost retras de pe rafturile Lidl

„Trei sunt fără probleme, unul a rămas internat pentru contuzii abdominale, în Chirurgie. Se evaluează, nu este ameninţător de moarte. Este vorba despre un copil de 11 ani”, a precizat Camelia Grigore.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

Potrivit sursei citate, în clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii, însă doar cei patru au fost răniţi uşor.