Alertă alimentară. Un produs popular a fost retras de pe rafturile Lidl

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Lidl România retrage preventiv un produs.

07 feb. 2024, 21:07
Alertă alimentară. Un produs popular a fost retras de pe rafturile Lidl
Alertă alimentară la Lidl

Alertă alimentară. Potrivit ANSVSA, LIDL a retras ”Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220. Decizia de retragere a produsului a fost luată ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină. Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap.

Secretele cărnii de pui de la Lidl. De unde provine şi unde este ambalată, surpriză mare pentru românii care o cumpără
”Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe ar trebui să solicite asistență medicală”, se mai arată în comunicat.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

”Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de această rechemare”, a precizat Lidl.

Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap.

Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe ar trebui să solicite asistență medicală.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl.

Citeşte şi: Ce salariu câștigă o femeie de serviciu de la Lidl România. Care sunt condițiile de angajare la retailerul german