Explicaţia ministrului Cîţu pentru „dobânda la dobândă”: „Într-o economie, nimic nu este gratuit”

Cîţu susţine că cei care critică ordonanţa prin care românii îşi pot amâna ratele, nu înţeleg cum funţionează economia şi piaţa financiară.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 05:16
Explicaţia ministrului Cîţu pentru „dobânda la dobândă”: „Într-o economie, nimic nu este gratuit”

Măsura adoptată de guvern şi prezentată de Florin Cîţu prevede posibilitatea debitorilor de a-şi amâna ratele bancare cu până la 9 luni, iar dobânda aferentă se capitalizează la soldul existent şi se reeşalonează pe toată perioada de plată a creditului. Această prevedere a fost intens criticată în mass media, considerându-se că, în acest fel, de fapt tot băncile ies în câştig.

„Într-o economie, nu există nimic gratuit. Tot ceea ce plătim noi astăzi, vom plăti prin taxe în viitor. Tot ceea ce pierd companiile astăzi va fi taxat în alte costuri.

Nu există nimic gratuit, nu se şterge nimic gratuit. Este un efort colectiv, asta trebuie să înţelegem. Ceea ce facem noi este pentru toţi cetăţenii, toate firmele, toate tipurile de credite, până la 9 luni. Este un efort uriaş pe care îl facem acum şi în care am implicat şi Banca Naţională şi sistemul bancar şi vor fi pierderi pentru toţi”, a explicat ministrul Finanţelor, vineri seara, la Digi24.

Citeşte şi: Florin Cîţu: The Godfather Marcel Ciolacu MINTE! OUG privind ratele, modificată de opoziţie în Parlament