EXPLOZIA DE LA SIGHET: Directorul executiv al firmei de gaze, arestat

Directorul executiv al firmei de gaze din Sighetu Marmaţiei, Valer Faur, a fost arestat prevetiv, pentru 29 de zile, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală, distrugere, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu, fiind acuzat că a întocmit în fals documente privind starea reţelei din Sighet.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 18:13
EXPLOZIA DE LA SIGHET: Directorul executiv al firmei de gaze, arestat

Valer Faur a fost reţinut miercuri de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care îl acuză de ucidere din culpă (o persoană) şi vătămare corporală din culpă (14 persoane), distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în cazul exploziilor care au avut loc în 19 februarie, în Sighetu Marmaţiei, se arată într-un comunicat de presă de joi al Ministerului Public.

Procurorii au cerut instanţei Judecătoriei Sector 5 arestarea preventivă a lui Valer Faur, propunerea fiind admisă joi seara.

Directorul firmei de gaze din Sighetu Marmaţiei, Valer Faur, a lucrat cu personal necalificat, doar el şi încă un angajat având experienţa şi calificarea necesare, iar lucrările au fost subcontractate altor firme la momentul instalării reţelei de gaz.

Procurorii Parchetului instanţei supreme arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Valer Faur, directorul executiv al SC Berg Sistem Gas, firma care deţine reţeaua de gaz din municipiul Sighetu Marmaţiei, că directorul executiv ar fi folosit personal necalificat la lucrările de la coloana de gaze.

Firma Berg Sistem Gaz a fost înfiinţată în 2002, în municipiul Călăraşi, având sediul social în Bucureşti şi un punct de lucru în Sighetu Marmaţiei, unde se află şi centrul operaţional al firmei. Societatea a solicitat şi obţinut autorizaţii şi licenţe emise de ANRE, respectiv licenţă de distribuţie gaze naturale în 26 iunie 2006, autorizaţie de proiectare gaze şi autorizaţie de execuţie reţele gaze naturale în 2009, precum şi autorizaţie de proiectare instalaţii de utilizare gaze naturale.