Explozie a cazurilor COVID-19 în New York deşi peste 70% din populație este vaccinată

Un nou val de coronavirus este în plină extindere în New York. Inclusiv guvernatorul statului New York, democrata Kathy Hochul, a fost testată pozitiv la COVID-19, a anunţat duminică oficialul american pe Twitter.

09 mai 2022, 13:28
Explozie a cazurilor COVID-19 în New York deşi peste 70% din populație este vaccinată

Numărul cazurilor COVID-19 a explodat în New York deşi peste 70% din populație este vaccinată. Printre cei afectaţi de boală este şi democrata Kathy Hochul, guvernatorul statului New York.

„Astăzi (duminică) am fost testată pozitiv la COVID-19. Din fericire, sunt vaccinată, am primit o doză booster şi sunt asimptomatică. Mă voi izola şi voi lucra de la distanţă săptămâna aceasta”, a anunţat Kathy Hochul.

Ea i-a îndemnat pe new-yorkezi să se vaccineze împotriva COVID-19, iar în cazul apariţiei unor simptome specifice bolii să se izoleze.

Citeşte şi: Noua epidemie provoacă panică în toată lumea. Alte 100 de cazuri în SUA

Kathy Hochul este ultimul oficial care a fost testat pozitiv la COVID-19 în condiţiile în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut în New York şi nu numai.

Citeşte şi: Studiu alarmant. COVID-19 atacă inclusiv creierul. Cercetător: „Unele persoane nu se mai recuperează niciodată”

Luna trecută, primarul oraşului New York, Eric Adams, a dezvăluit că a fost testat pozitiv la coronavirus şi a rămas în izolare timp de cinci zile.

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în ultima lună, de la o medie de 22,3 cazuri la 100.000 de locuitori la nivel de stat pe 6 aprilie la 71,14 cazuri la 100.000 de locuitori vineri, potrivit biroului guvernatorului Hochul. Se estimează că până vineri 70.354 de new-yorkezi au murit din cauza coronavirusului.