Explozie accidentală la Palatul Sporturilor din Paris, soldată cu un mort şi 14 răniţi

Cincisprece persoane au fost rănite, dintre care cinci grav, după ce un dispozitiv pirotehnic a explodat accidental, vineri, în timpul repetiţiei unui spectacol, la Palatul Sporturilor din Paris. Sâmbătă, unul dintre cei răniţi a murit din cauza rănilor grave suferite.

RomaniaTV.net
09 nov. 2013, 08:58
Explozie accidentală la Palatul Sporturilor din Paris, soldată cu un mort şi 14 răniţi

Incidentul s-a produs în jurul orei 17.00 GMT (19.00, ora României), în timpul repetiţiei spectacolului „1789, Les amants de la Bastille”, care urma să aibă loc la ora 19.30 (21.30, ora României).

Un dispozitiv exploziv a provocat o explozie puternică în apropiere de scenă. În urma exploziei s-a prăbuşit un perete de beton şi o parte din plafon. Au fost mobilizaţi aproximativ o sută de pompieri.

Iniţial, 15 persoane au fost transportate la spital, fiind rănite, iar una dintre cele cinci persoane grav rănite a murit ieri, după cum au informat autorităţile franceze.

Poliţia a iniţiat o anchetă pentru a stabili cauzele acestei explozii. Din primele informaţii, se pare că discul unui polizor folosit de un muncitor s-a rupt şi a lovit cu putere o cutie cu materiale pirotehnice.