ATAC într-un liceu din Crimeea: 17 morţi şi 47 de răniţi. Atacatorul, un tânăr de 18 ani, s-a sinucis UPDATE. FOTO şi VIDEO

Comitetul de anchetă rus a anunţat că un tânăr în vârstă de 18 ani este principalul suspect în cazul atacului de la Colegiul politehnic din Kerci, regiunea Crimeea. Atacatorul este un fost elev al liceului şi, potrivit presei ruse, care citează o declaraţie a purtătorului de cuvânt al comitetului, Svetlana Petrenko, s-a sinucis.

17 oct. 2018, 10:30

Examinarea preliminară a cadavrelor găsite în colegiul din Crimeea a indicat faptul că toate victimele au murit din cauza rănilor provocate de gloanţe, după ce iniţial autorităţile ruse vorbeau despre o explozie unui „dispozitiv neidentificat”.

Potrivit rt.com, atacatorul a fost identificat ca fiind Vladislav Roslyakov, un fost elev al colegiului în vâstă de 18 ani. Autorităţile ruse au precizat că tânărul a fost surprinse de camere de supraveghere din interiorul şcolii având asupra sa o armă. Cadavrul atacatorului a fost găsit ulterior, anchetatorii având suspiciunea că s-a sinucis.

„Anchetatorii sunt de părere că tânărul a împuşcat mai multe persoane în colegiu, apoi s-a sinucis”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al comitetului de anchetă rus.

Comitetul de anchetă rus a anunţat că bilanţul victimelor a fost revizuit: 17 persoane au fost ucise, iar alte 47 au fost rănite în atac. 

Localitate de 147.000 oameni, Kerci este considerat a fi unul dintre cele mai vechi oraşe din Crimeea.