Explozie cu victime la o bază militară iraniană

Mass media din Iran scrie că o deflagraţie puternică, în urma căreia mai multe persoane au fost ucise, a avut loc la o bază aflată la 45 km de Teheran.

RomaniaTV.net
12 nov. 2011, 12:44
Explozie cu victime la o bază militară iraniană

O puternică explozie s-a produs sâmbătă la o bază militara din Iran, aflata la 45 km vest de capitala Teheran, transmite agentia oficiala FARS, preluata de Reuters. Potrivit agenţiei de presă iraniene, deflagraţia s-a soldat cu mai multe victime, însă numărul acestora nu a fost raportat deocamdată.

Deflagraţia s-a produs la depozitul de muniţie al bazei militare din Bidganeh, ce aparţine Gărzii Revoluţionare din Iran. Explozia a fost atât de puternică încât a spart geamurile mai multor clădiri din suburbiile Teheranului. De asemenea, este citată o declaraţie a unui parlamentar local, Hossein Garousi, care a spus că o mare parte a depozitului de muniţie a explodat. 15 ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Nu există indicii ale unui eventual bombardament aerian sau alt tip de atac, ipoteză ce putea fi luată în calcul, date fiind tensiunile amplicate din ultimele săptămâni, dintre Iran, pe de o parte, şi Israel şi SUA, de cealaltă.

În ultimii ani au avut loc mai multe explozii misterioase la instalaţii militare din Iran, în urmă cu doi ani 20 de persoane pierzându-şi viaţa într-o explozie similară, la 500 km sud-vest de Teheran.