Explozie de cazuri de coronavirus în România. Spitalele nu mai au locuri libere la ATI

Numărul cazurilor de coronavirus creşte de la o zi la alta, iar situaţia devine tot mai complicată pentru pacienţii internaţi în spitalele din ţară. La Suceava, deja nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă, iar un pacient a fost nevoit să stea o noapte întreagă la Urgenţe.

16 sept. 2021, 12:30
Explozie de cazuri de coronavirus în România. Spitalele nu mai au locuri libere la ATI
Explozie de cazuri de coronavirus în România. Spitalele nu mai au locuri libere la ATI

Explozie de cazuri de coronavirus în România. La Spitalul Judeţean Suceava, nu mai sunt locuri libere la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) Covid. Din acest motiv, un pacient a stat o noapte întreagă în Unitatea de Primire Urgenţe.

Explozie de cazuri de coronavirus în România. La Suceava nu mai sunt locuri la ATI

Un bărbat în vârstă de 73 de ani, nevaccinat, cu saturaţie sub 90% şi aflat pe ventilaţie non-invazivă pe coif, cu 100% oxigen a fost nevoit să stea o noapte întreagă la Urgenţe, pentru că la secţia ATI a Spitalului Judeţean Suceava nu mai erau locuri libere.

Pentru ca pacientul să ajungă cât mai rapid pe o secţie ATI Covid s-a luat legătura cu spitalele din judeţele alăturate, dar nu s-a găsit nici un loc liber, informează autorităţile locale, potrivit Mediafax.

Mai mult, pe lista de aşteptare a transferurilor prin centrul de coordonare ISU se află câţiva zeci de pacienţi care aşteaptă eliberarea unui loc pe terapie.

Citeşte şi Cazare gratis în cămine pentru studenţii vaccinaţi împotriva coronavirusului

Masca redevine obligatorie în spaţiile deschise din Dâmboviţa şi Arad

Masca redevine obligatorie în spaţiile deschise, în Dâmboviţa și Arad! Decizia vine după ce numărul infectărilor a explodat. Astfel, masca devine obligatorie în piețe, târguri, stații pentru transportul în comun, dar și în jurul școlilor.

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat miercuri, 15 septembrie, 4.004 cazuri noi COVID-19, dintre care 570 la Bucureşti. Până la această dată,  pe teritoriul României au fost confirmate 1.130.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.070.645 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.868. Dintre acestea, 696 sunt internate la ATI.

Până la această dată, 35.215 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 14.09.2021 (10:00) – 15.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 83 de decese (35 bărbați și 48 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Citeşte şi Focar de COVID-19 la Institutul de Psihiatrie Socola. Un angajat şi şapte pacienţi ai spitalului au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus