Explozie de decese COVID în România. Preot din Iaşi: „Sunt şi 9 înmormântări pe zi, nu am văzut în viaţa mea aşa ceva”

Numărul deceselor provocate de coronavirus, în România, este în continuare destul de mare. Un preot din Iaşi trage un semnal de alarmă şi spune că nu a mai văzut în toată viaţa lui atâtea înmormântări pe zi.

01 nov. 2021, 18:29
Explozie de decese COVID în România. Preot din Iaşi: „Sunt şi 9 înmormântări pe zi, nu am văzut în viaţa mea aşa ceva”
Explozie de decese COVID în România. Preot din Iaşi: "Sunt şi 9 înmormântări pe zi, nu am văzut în viaţa mea aşa ceva"

Explozie de decese COVID în România. Deşi luni, 1 noiembrie, au fost raportate mai puţine cazuri de coronavirus faţă de zilele trecute, numărul persoanelor internate la ATI şi al deceselor se menţine unul mare.

Explozie de decese COVID în România. Preot: Sunt şi 9 înmormântări pe zi, nu am văzut în viaţa mea aşa ceva

Preotul Marian Nimerincu din Iaşi recunoaşte că nu a mai văzut în toată activitatea lui atât de multe înmormântări pe zi ca acum.

„Sunt şi 9 înmormântări pe zi, nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Şi nu vorbesc doar din experienţa mea, ci a preoţilor seniori. Avem preoţi în vârstă care încă mai activează în cimitirele din Iaşi şi care spun că nu s-au mai lovit niciodată cu un flux atât de mare de decese. În cimitirele mari ca Eternitatea, există un flux de 3-4 înmormântări pe zi în unele perioade, care e firesc pentru un oraş mare ca Iaşul. Dar acum au ajuns chiar şi la 9 înmormântări pe zi, este foarte mult”, a explicat preotul, potrivit Ziarul de Iaşi.

Citeşte şi Mesajul dureros transmis de o tânără infectată cu covid-19, nevaccinată, înainte să moară: ” Am acasă un copil care nu a stat 5 minute fără mama lui”

Preotul face un apel la oameni să fie cât mai precauţi şi să respecte măsurile impuse de autorităţi deoarece virusul este „foarte parşiv”.

„Vă daţi seama durerea familiei, care nu îl poate vedea pe cel decedat, nu îi poate vedea chipul. Ultima oară, poate l-a văzut la Terapie Intensivă sau pe un geam al spitalului. Am trecut şi eu printr-o situaţie de genul acesta cu mama soţiei. Am dus-o la spital pe picioarele ei şi am luat-o în sicriu. Am vorbit cu doamna profesor Dorobăţ şi mi-a spus: ‘părinte, acum vorbesc cu pacientul şi în jumătate de oră nu mai am cu cine să vorbesc’. Atât de parşiv, de complicat şi de urât este virusul ăsta”, a mai spus preotul Marian Nimerincu.

Citeşte şi Octavian Jurma, despre criza de oxigen din spitale: „Coșmarul va continua încă două săptămâni”

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până luni, 1 noiembrie, 48.073 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 322 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.561. Dintre acestea, 1.876 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 460 sunt minori, 431 fiind internați în secții și 29 la ATI.

Potrivit autorităţilor, în ultimele 24 de ore au fost raportate 6.993 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).