Explozie de infectări COVID-19. Beatrice Mahler: „Un pat la ATI se eliberează doar când pacienții MOR. Va fi extrem de greu”

Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă privind numărul mare al pacienţilor covid în stare gravă, precizând că paturile la ATI se eliberează doar când moare cineva.

20 sept. 2021, 23:07
Explozie de infectări COVID-19. Beatrice Mahler: „Un pat la ATI se eliberează doar când pacienții MOR. Va fi extrem de greu”
Explozie de infectări COVID-19. Beatrice Mahler: "Un pat la ATI se eliberează doar când pacienții MOR. Va fi extrem de greu"

Explozie de infectări COVID-19. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, luni la prânz, în Bucureşti nu mai era niciun pat liber în secţiile ATI pentru bolnavii COVID-19. Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă privind numărul pacienţilor covid în stare gravă.

Explozie de infectări COVID-19. Beatrice Mahler, previziuni sumbre

Citeşte şi Nelu Tătaru: România are mai multe cazuri decât se raportează. Danemarca se teme că românii şi bulgarii întreţin pandemia

Managerul Institutului Marius Nasta a declarat că paturile se eliberează doar când pacenții mor.

Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine.

Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții.

Am putut interna pacienți azi (luni – n.r.), dar din păcate am pierdut foarte multe vieți în acest weekend. Este o situație extrem de dificilă. Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor.

Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața„, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

La Marius Nasta,s-a făcut conectarea cu oxigen a TIR-ului ATI Covid, deschiderea acestuia fiind singura soluție.

Încercăm să găsim soluții, avem aparate, avem tot ce trebuie, dar asistență în ATI e complexă.

E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă„, a mai precizat managerul de la „Marius Nasta”.

Citeşte şi Pfizer și BioNTech, anunţ oficial. Vaccinul lor poate fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat luni 3342 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În spitale sunt internaţi 7.884 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 952 sunt la ATI.

„În data de 20 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms la ora 14.00, la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu mai sunt paturi libere la acest moment”, au transmis oficialii prin intermediul Grupului de Comunicare Strategică.

În prezent, mai sunt paturi libere la ATI covid-19 în unităţi medicale din Arad, Constanţa, Vaslui – câte un pat, la Iaşi – 3, Sibiu – 3, Braşov – 5, Tulcea – 5.