Pfizer și BioNTech, anunţ oficial. Vaccinul lor poate fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani

Pfizer şi BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID-19 este sigur la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

20 sept. 2021, 15:50
Pfizer și BioNTech, anunţ oficial. Vaccinul lor poate fi administrat și copiilor între 5 și 11 ani

Pfizer și BioNTech, anunţ oficial. Laboratorul farmaceutic american Pfizer şi compania germană BioNTech au anunţat că vaccinul lor împotriva COVID prezintă un răspuns al anticorpilor „robust” la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani. În urma concluziilor trase de specialiști, cele două companii vor înainta solicitarea de autorizare a vaccinului în acest interval de vârstă.

Pfizer și BioNTech, anunţ oficial

Cele două companii suţin că, în teste clinice de faza II/III, vaccinul a produs la cei între 5 și 11 ani un răspuns imun similar cu cel observat anterior la cei cu vârste între 16 și 25 de ani. În cadrul testelor clinice, copii cu vârste între 5 și 11 ani au primit două doze de vaccin de 10 micrograme, adică o treime din cât se administrează celor peste 12 ani.

„Din iulie și până acum, cazurile pediatrice de Covid-19 au crescut cu 240%, arătând nevoia de sănătate publică pentru vaccinare”, a declarat șeful Pfizer, Albert Bourla, care a adăugat: „Aceste rezultate ale testelor oferă un argument puternic pentru a cere autorizarea vaccinului nostru la copiii de 5-11 ani, și intenționăm să o facem urgent la FDA și la alte autorități de reglementare”.

Toate persoanele vaccinate cu Pfizer şi Moderna trebuie să ştie asta. Ce au descoperit specialiştii britanici

Moderna, compania concurentă, a anunţat că recrutările s-au încheiat la testarea vaccinului său pentru copiii între 6 și 11 ani și că analizează cea mai bună dozare pentru alt studiu, ce implică copii de peste 6 luni.