Explozie de infectări cu tulpina Omicron în România. Aproape 100 de noi cazuri, raportate în doar două zile

Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri că aproape 100 de persoane s-au infectat cu tulpina Omicron a virusului Sars-Cov-2 în ultimele 48 de ore. Experţii în sănătate publică au avertizat că această variantă de COVID-19 este mult mai contagioasă. Marea Britanie înregistra aproape 250.000 de cazuri de infectare cu Omicron.

05 ian. 2022, 19:28
Explozie de infectări cu tulpina Omicron în România. Aproape 100 de noi cazuri, raportate în doar două zile

Creşte alarmant numărul de infectări cu tulpina Omicron în România. Autorităţile au raportat zeci de persoane au contractat noua variantă a COVID-19.

„În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” și INCDMM „Cantacuzino” au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara.

Un număr de 9 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183″, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Primele restricţii din valul 5 de COVID-19. Măştile textile şi cele de plastic vor fi interzise. Guvernul prelungeşte starea de alertă. UPDATE Documentul cu toate restricţiile

Medicul Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avertizat că tulpina Omicron este mult mai contagioasă.

„Această variantă (Omicron) este foarte contagioasă. Poți purta o discuție scurtă cu cineva infectat și te poți infecta și tu. Din acest motiv a fost luată decizia privind masca de protecție.

Masca se va purta inclusiv pe stradă, cu excepţia momentului în care ai activităţi individuale, adică activitate sportivă, eşti singur în parc şi nu ai alţi oameni în jurul tău. În rest se poarta masca pentru că aceasta variantă este foarte contagioasă.

Citeşte şi: Raed Arafat: Riscul să te contaminezi este foarte mare la Omicron. Portul măştii este obligatoriu peste tot