Explozie devastatoare, care a distrus o stradă întreagă. Sunt cel puţin trei morţi, momentul deflagraţiei a fost surprins de camere VIDEO

O explozie provocată de o scurgere de gaze într-un restaurant a afectat grav joi o stradă aglomerată dintr-un important oraş din China, Shenyang, făcând cel puţin trei morţi şi zeci de răniţi.

21 oct. 2021, 15:34
Explozie devastatoare, care a distrus o stradă întreagă. Sunt cel puţin trei morţi, momentul deflagraţiei a fost surprins de camere VIDEO

Incidentul a avut loc dimineaţă devreme în jurul orei 8:20 (03:20, ora României) în Shenyang, capitala provinciei Liaoning, care se învecinează cu Coreea de Nord, a informat agenţia Xinhua. Televiziunea publică CCTV a difuzat o înregistrare video filmată dintr-o maşină, care arată o explozie bruscă de la o faţadă a clădirii, urmată de împrăştierea de resturi şi un nor imens de fum cenuşiu.

Echipele de salvatori au găsit deja trei morţi şi peste 30 de răniţi, a relatat Cotidianul Poporului, ziarul oficial al Partidului comunist aflat la putere.

Citeşte şi Dacia Spring, motiv de REVOLTĂ în rândul angajaţilor Renault din Europa. „Nu vrem să fie fabricată în China. E de neconceput”

În afară de restaurantul în care a avut loc explozia, mai multe clădiri rezidenţiale şi magazine se află pe strada afectată, potrivit China Nouă, care se aşteaptă la un bilanţ mai grav în următoarele ore.

Operaţiunile de salvare continuau joi după-amiază. Potrivit primelor elemente ale anchetei, explozia s-ar fi produs „într-o clădire comercială şi rezidenţială”, au declarat autorităţile provinciale.

Exploziile şi accidentele industriale au loc cu regularitate în China, adesea din cauza proastei gestionări a normelor de siguranţă. Explozia unei conducte de gaze într-o zonă rezidenţială a ucis 25 de persoane în iunie în provincia Hubei. Opt persoane au fost arestate pentru neglijenţă, printre care şeful companiei care gestiona conducta de gaze, din cauza unor „lipsuri grave” în gestionarea infrastructurii.

Citeşte şi Un zgârie-nori de aproape 300 de metri a început să se clatine ameninţător, la Shenzhen. Lumea a intrat în panică şi a luat-o la goană pe stradă VIDEO


loading...
Partenerii noștri