EXPLOZIE în Harghita. Doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti

O explozie puternică a avut loc în localitatea Siculeni, judeţul Harghita. Doi bărbați au fost răniți şi vor fi transportați cu un elicopter al MAI la Spitalul de Arși din București, întrucât au suferit arsuri ale căilor respiratorii.

05 iun. 2016, 10:08
EXPLOZIE în Harghita. Doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti

Două persoane, un bărbat și fiul său, au fost rănite în urma exploziei unei butelii într-un apartament dintr-un bloc din localitatea harghiteană Siculeni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat că, potrivit primelor informații, cei doi încercau să schimbe o butelie pe balcon, moment în care s-a produs o explozie, urmată de incendiu.

Proprietarul apartamentului, un bărbat de 52 de ani, a fost cuprins de flăcări și primele evaluări arată că are arsuri pe 90 la sută din suprafața corpului, iar fiul său, de 24 ani, are arsuri pe 20 la sută din suprafața corpului. Ambii au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, dar deocamdată nu s-au furnizat informații oficiale despre starea acestora.

Vecinii au declarat că au auzit un zgomot puternic și apoi l-au văzut pe bărbat arzând pe balcon. ‘Am auzit cum se scurge din butelie gazul și când am ajuns pe terasă era deja omul era plin de flăcări, arde tot. E vorba de proprietarul apartamentului și de fiul său’, a spus un vecin.

Un alt bărbat a spus că a folosit stingătoarele pentru a stinge focul care îl cuprinsese pe bărbat. ‘Am văzut că arde vecinul și m-am dus să-l sting. Două stingătoare am pus pe foc’, a explicat bărbatul.

La fața locului a venit și primarul din Siculeni, Szentes Csaba, împreună cu pompierii civili din localitate. ‘Ne-a anunțat un vecin că e un incendiu la blocul 12 și când am ajuns aici am văzut că ceva arde pe terasă. Apoi ni s-a zis că e o butelie, nici nu am știut că sunt victime. Am adus stingătoarele și am încercat să intervenim cu pompierii voluntari din Siculeni’, a spus primarul comunei.

Șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că bărbatul de 52 de ani are arsuri de gradul II și III, pe 60 la sută din suprafața corpului, respectiv pe față, gât, torace, membrele superioare și pe coapsă. Fiul său, de 24 ani, are arsuri de gradul I și II pe 40 la sută din suprafața corpului, respectiv față, membre superioare și o parte din torace.

Dr. Peter Szilard a precizat că starea lor este gravă și ambii sunt intubați, întrucât le-au fost afectate căile respiratorii, motiv pentru care se impune transportarea acestora la Spitalul de Arși din București.

„Ambii sunt intubați datorită faptului că și căile aeriene au suferit arsuri. Starea lor e gravă, vor fi transferați la Spitalul de Arși din București cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne”, a afirmat dr. Peter Szilard.

Citeşte şi EXPLOZIE PUTERNICĂ în Capitală. Şapte persoane au suferit arsuri grave